Coronavirusul nu ucide doar bătrâni! O elevă de 16 ani, răpusă de COVID-19

Publicat: 27/03/2020 | 08:29

Medicii din întreaga lume avertizează că nu numai persoanele în vârstă sunt ”vânate” de COVID-19, existând din ce în ce mai multe cazuri în care oameni tineri sunt infectați, apoi survine decesul. Noul coronavirus rămâne, încă, o mare necunoscută din acest punct de vedere, și tocmai de aceea măsurile de auto-protecție sunt esențiale în această perioadă.

Franța este una dintre țările europene în care noul coronavirus a făcut foarte multe victime, iar statisticile întocmite de autorități sunt alarmante. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 365 de decese, iar printre victime se numără și o fată de numai 16 ani. De la începutul crizei coronavirusului, Franța a raportat 1.696 de morți din cauza COVID-19.

Potrivit informațiilor transmise în mass-media de Jérome Salomon – directorul general al Departamentului francez al Sănătăţii -, 3.375 de pacienţi se află la secțiile de Terapie Intensivă în Hexagon, cu o formă agravată a bolii.

„Este vorba despre o mortalitate în special înregistrată la persoanele cu vârste de peste 65 de ani”, a afirmat Jérome Salomon, potrivit a1.ro. Dar iată că o fată de numai 16 ani a încetat din viață, iar acest caz pune, firește, într-o cu totul altă lumină tot ceea ce se presupunea despre vârsta la care cineva poate fi infectat, mai ușor, cu noul coronavirus. Adolescenta de 16 ani a murit în regiunea pariziană a Franței.

(CITEȘTE ȘI: LA CE DISTANȚĂ DE CASĂ TE POȚI DEPLASA ÎN TIMPUL CRIZEI CORONAVIRUSULUI. CE ÎNSEAMNĂ ”ÎN APROPIEREA LOCUINȚEI”)