Un bărbat din Timișoara, cea de 20-a victimă a coronavirusului, a făcut o greșeală uriașă. Care a fost aceasta

Publicat: 27/03/2020 | 07:24

Din cauza infecției cu COVID-19, în România au fost înregistrate 24 de decese, fiind raportate 1029 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un bărbat din județul Timiș, în vîrstă de 49 de ani, a fost victima cu numărul 20. Pacientul infectat a mers în două spitale până a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Problema a apărut atunci când acesta s-a prezentat la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, numai că a omis să spună un amănunt esențial. Copiii săi reveniseră din Franța, iar această informație ar fi trebuit neapărat prezentată cadrelor medicale. În astfel de condiții, medicii nu i-au făcut bărbatului testul anti-coronavirus, iar acesta – care nu se simțea bine – a fost trimis acasă după ce i s-a prescris un tratament.

(CITEȘTE ȘI: IMAGINEA A DEVENIT VIRALĂ! CUM A REACȚIONAT BĂTRÂNELUL DIN IMAGINE IERI, DUPĂ CE L-A PRINS ORA 14:00 ÎN ORAȘ)

Potrivit informațiilor din mass-media, bărbatul a ajuns la medicul de familie, pentru a face injecțiile care îi fuseseră prescrise la Spitalul ”Victor Babeș”, neavând nici asigurare de sănătate. Familia sa a chemat ambulanța după cîteva zile, fiindcă bărbatul a acuzat o stare generală de rău. De-abia atunci a fost testat de medici, iar rezultatul, din nefericire, a fost pozitiv. Bărbatul a încetat din viață până la sosirea izoletei, iar vecinii au declarat că – până să se simtă rău și să fie confirmat pozitiv – acesta a mers prin oraș și a intrat în contact cu foarte multe persoane.

Firește, medicul de familie al bărbatului este acum plasat în izolare, așteptând, la rândul său, rezultatele testului pentru a vedea dacă a fost sau nu infectat după contactul cu bărbatul care a decedat.

(VEZI ȘI AICI: SITUAȚIE ALARMANTĂ! NUMĂRUL PERSOANELOR DIN ROMÂNIA INFECTATE CU CORONAVIRUS A AJUNS LA 1.029)