Ziua de 1 iunie o să fie sărbătorită cu un maraton de vaccinare pentru copii! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Publicat: 18/05/2021 | 14:32

Anul acesta ziua de 1 iunie se sărbătorește cu un maraton de vaccinare pentru copii, anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Potrivit spuselor acestuia în zilele de 31 mai și 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare pentru copii.

Astfel, în zilele de 31 mai și 1 iunie, cei cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani se pot vaccina în cadrul unui maraton ce se va desfășura la nivelul întregii țări. (CITEȘTE ȘI: ALERTĂ! ROMÂNII VOR TREBUI SĂ FACĂ ȘI A TREIA DOZĂ DE VACCIN? CE SPUNE MEDICUL VIRGIL MUSTA)

„Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Cum se va desfășura maratonul de vaccinare?

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de aparținători. La fel ca și în cazul celorlalte maratoane, centrele de vaccinare o să fie deschis 24 de ore.

„Ne-am dori ca acest maraton să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai adăugat că toate detaliile vor fi prezentate când vor fi definitivate.

(VEZI ȘI: UN NOU CENTRU DE VACCINARE DRIVE-THRU S-A DESCHIS ÎN BUCUREȘTI. ACESTA ESTE AMPLASAT ÎN PARCAREA PLAZA ROMÂNIA)