Zi tristă pentru iubitorii de filme! Actrița Shirley Douglas a murit

Publicat: 06/04/2020 | 13:18

Este o zi tristă pentru iubitorii de filme, căci această industrie a mai pierdut un nume cunoscut! Actrița Shirley Douglas s-a stins din viață ieri, la vârsta de 86 de ani. 

Actrița Shirley Douglas s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, din cauza unor complicații cauzate de pneumonia de care suferea. Anunțul trist a fost făcut chiar de către fiul actriței, pe Twitter. De asemenea, fiul lui Shirley a menționat că moartea mamei sale nu are legătură cu epidemia de coronavirus.

„Mama mea a fost o femeie extraordinară, care a dus o viaţă extraordinară. Din păcate, s-a luptat pentru sănătatea ei un timp destul de lung şi noi, ca familie, ştiam că această zi va veni”, a scris el, pe contul său de Twitter.

Shirley Douglas a jucat în „Lolita” (1962) al lui Kubrick şi în „Dead Ringers” (1988) al lui Cronenberg, dar şi în „Shadow Dancing” (1988) şi „Wind at My Back” (1996). De-a lungul carierei, a primit un trofeu Gemini pentru rolul din filmul de televiziune „Shadow Lake” (1999) și a fost distinsă cu însemnele Ordinului de Ofiţer al Canadei. De asemenea, a luptat activ împotriva războiului din Vietnam şi pentru drepturile civile, sănătate publică şi dezarmare nucleară.