Zi neagră în Spania! Numărul deseselor aproape că s-a dublat în ultimele 24 de ore, iar 10% din medici sunt contaminați cu Covid-19

Publicat: 22/03/2020 | 17:22

Spania este una dintre cele mai afectate țări din lume de noul coronavirus. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 a crescut cu 394 în ultimele 24 de ore, o majorare de aproape 30%. Bilanțul morților a ajuns, astfel, la 1.720 duminică, 22 martie.

Ministrul Sănătății de la Madrid a anunțat că numărul cazurilor de îmbolnăvire confirmate a crescut cu 3.646 de sâmbătă şi până duminică, ajungând la 28.572, în contextul în care Spania, a doua cea mai afectată ţară din Europa, şi-a sporit capacităţile de testare.

Un număr de 2.575 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, însă 1.785 de persoane sunt la terapie intensivă.

Personalul din sănătate a plătit un tribut greu în lupta împotriva pandemiei: 3.475 dintre membrii săi au fost contaminaţi, adică 10% din total, a declarat într-o conferinţă de presă Fernando Simon, directorul Centrului de Alerte Sanitare.

CITEȘTE ȘI: Andreea Esca a primit o veste care a şocat-o! Au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus

Capitala Spaniei, cea mai afectată

Regiunea Madrid este de departe cea mai afectată, cu 1.021 de morţi, şi se apropie de 10.000 de cazuri de infectare, conform cifrelor ministerului, scrie Agerpres.
Guernul a mobilizat studenții la medicină

Guvernul i-a trimis pe studenții aflați în ultimul an la medicină şi asistenţă medicală să ofere ajutor în spitale, precum şi pe doctorii pensionaţi, pentru a face faţă fluxului de bolnavi în spitale, dintre care unele sunt depăşite de situaţie.

CITEȘTE ȘI: Măsura care se aplică deja în România. Ce decizie au luat supermarketurile în criza coronavirusului

Armata a ajutat la transformarea pavilioanelor imense de la târgul comercial de la Madrid în spital de campanie unde au fost transferaţi primii 200 de pacienţi în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În final, acest spital ar urma să găzduiască 5.500 de paturi şi ar deveni cel mai mare de acest tip din Europa.

Conform presei spaniole, premierul Pedro Sanchez, care a afirmat sâmbătă că „valul cel mai dur” încă nu a venit, ar urma să ceară duminică prelungirea cu 15 zile a stării de urgenţă declarată sâmbăta trecută pentru două săptămâni.

Din data de 14 martie, cei 46 de milioane de spanioli sunt supuşi unei izolări strict, putem spune că cea mai strictă din Eurpa, şi nu pot ieşi din casă decât singuri şi doar pentru a cumpăra produse de primă necesitate. De asemenea, pot merge la serviciu acolo unde telemunca nu este posibilă sau pentru a-şi plimba scurt câinele.