Zi decisivă pentru Sorina Pintea. Astăzi află dacă scapă sau nu de Arestul Central

Publicat: 06/03/2020 | 07:57

Astăzi va fi judecată, la Curtea de Apel București, contestația depusă de Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății. Sorina Pintea contestă arestul preventiv, iar astăzi va afla dacă judecătorii îi vor da sau nu dreptate.

Starea de sănătatea a Sorinei Pintea ridică numeroase semne de întrebare și a dat naștere unor discuții aprinse în spațiul public. Boala autoimună de care suferă poate genera complicații în orice moment, iar familia sa acuză că Sorinei Pintea i s-au aplicat ”rele tratamente”. Pintea – manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş – este acuzată de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

”În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, s-a precizat în ordonanţa procurorilor.

Soțul Sorinei Pintea: ”Poate păți oricând ceva ireversibil…”

Soțul Sorinei Pintea a făcut publică o scrisoare pe care mulți au considerat-o cutremurătoare. Acesta trage un semnal de alarmă legat de starea de sănătate a soției sale și spune că în orice moment se poate întâmpla ceva ”ireversibil”.

”Începând cu 28 februarie 2020, ziua în care Sorina m-a sunat și mi-a sus că DNA este la ea în birou, viața ei s-a schimbat radical. Pe parte judiciară, desigur că se vor administra probe și se vor aduce argumente de ambele părți, după care instanța se va pronunța, iar viața personală și profesională sperăm să se refacă la un nivel cât mai decent curând. Însă în rău s-a schimbat dramatic viața din punctul de vedere al sănătății ei. Sper și rog pe ORICINE! să nu fie o schimbare ireversibilă sau mortală, cum am auzit un jurnalist spunând că ar merita.  Sorina poate păți oricând — dacă reapar sau se intensifică cauzele ce au declanșat dermatomiozita — ceva ireversibil atât din cauza bolii în sine, cât și din cauza creșterii dozelor în tratament”, a scris soțul Sorinei Pintea.