Zi de doliu! Manuela Stănculescu, un medic cu o vastă reputație, s-a stins din viață

Publicat: 28/06/2020 | 15:35

Astăzi este zi de doliu pentru sistemul medical din România. Unul dintre cei mai prestigioși medici s-a stins din viață, la vârsta de 82 de ani, din cauza unei afecțiuni de care sufere de mai mult timp.

Domeniul medical a înregistrat azi o pierdere imensă. S-a stins din viață doamna doctor Manuela Stănculescu, specialist în anestezie și terapie intensivă. Femeia a decedat în urma unui anevrism de aortă.

„Astăzi 27 iunie 2020 Dr. Manuela Stănculescu, Marea Doamnă a anesteziei și terapiei intensive adresate pacientului oncologic, s-a mutat la Domnul! Prin dispariția distinsei și remarcabilei noastre colege Manuela Stănculescu, una dintre conștiințele curate ale lumii medicale Românești, întreaga noastră comunitate medicală este de astăzi înainte mult mai săracă. Va rămâne pentru totdeauna în memoria colegilor și a pacienților Domniei Sale prin exemplul său de devoțiune și empatie. Un ultim omagiu îi va putea fi adus Luni 29 Iunie ora 13.00 la Cimitirul din Sinaia. Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să o odihnească! Cu adâncă tristețe, În numele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.): Prof. dr. Șerban Bubenek – Președinte”, au spus medicului ATI, într-un comunicat de presă.

Dr. Manuela Stănculescu a suferit de anevrism de aortă

Veste tragică a întristat întreaga comunitate medicală. Doamna doctor Manuela Stănculescu va rămâne în amintirea colegilor și a pacienților și o să fie condusă pe ultimul drum pe data de 29 iunie. Se pare că femeia suferea de un anevrism aortic. Boală ce a răpus-o la vârsta de 82 de ani.

„Prin anevrism de aortă reprezintă dilatarea permanentă a unei artere sau a unui segment aortic faţă de dimensiunea sa normală. Acestea pot apărea în orice teritoriu și sunt periculoase pentru că se pot rupe, producând hemoragie. În cazul în care artera implicată este mare (artera aortă), viaţa pacientului este în pericol, de cele mai multe ori decesul survenind înainte de a putea beneficia de un tratament de urgenţă. Cele mai frecvente anevrisme tratate sunt localizate la nivelul aortei, în zona toracică sau abdominală.”, aceasta este explicația anevrismului de aortă, boala care a fost fatală pentru Manuela Stănculescu.