Zi de doliu în sistemul medical românesc. A murit profesorul Ioan Paul Stoicescu

Publicat: 17/12/2020 | 15:54

Este zi de doliu în lumea medicală. Profesorul Ioan Paul Stoicescu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani, iar vestea tristă a fost dată chiar de către familia acestuia, dar și de colegi.

Profesorul Ioan Paul Stoicescu a murit la vârsta de 85 de ani, lăsând în urma sa regrete eterne, mai ales în domeniul medical în care a activat timp de mai mulți ani. Familia acestuia a fost cea care a dat vestea, însă și colegii și-au exprimat regretul cu privire la pierderea sa.

„Cu durere şi regret în suflet, familia anunţă trecerea în nefiinţă a iubitului nostru tată, bunic şi străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu. Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanţi, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viaţă la data de 16 decembrie 2020. A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârşit, creator de şcoală în domeniul acestei specialităţi, o puternică personalitate care şi-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei româneşti. Şi, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare şi frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea şi sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, au transmis familia şi colegii profesorului.

Cine a fost profesorul Ioan Paul Stoicescu

Potrivit informațiilor oferite de medichub.ro, profesorul Ioan Paul Stoicescu a avut o carieră complexă în domeniul medicinei și a bifat o mulțime de reușite.

Mai exact, prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a fost preşedinte de onoare al Societăţii Române de Pneumologie şi preşedinte al Societăţii Române de Pneumoftiziologie. Domnul profesor a fost, de asemenea, membru al Societăţii Americane de Boli Toracice şi al Societăţii Europene de Boli Respiratorii.

În anul 2000, prof. dr. Stoicescu a fost decorat de preşedintele ţării cu Ordinul Naţional „Pentru merit” în grad de „Comandor” , notează sursa citată.