Zeci de reclamații la CNA în ceea ce privește ”telenovela” Vulpița: ”Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare la adresa demnității umane”

Publicat: 14/02/2020 | 18:27

A plouat cu sesizări la CNA. Au fost zeci de reclamații pentru „telenovela” Vulpița, cu cele două personaje care apar de o lună la Acces Direct. Cazul prezentat în emisiune a fost aspru criticat de telespctatori.

Acest caz a început să fie discutat deja de CNA, însă nu a fost luată încă o decizie, întrucât nu s-a terminat de vizionat numeroasele ediții reclamate. Membrii au audiat doi reprezentanți ai Antenei 1, pe Cristian Ionescu, coordonatorul echipei care se ocupă inclusiv de Acces Direct, și pe Norina Ionescu, reprezentantul juridic al grupului, potrivit paginademedia.ro.

Iată câteva dintre reclamațiile făcute:

  • Vreau să sesizez că această emisiune promovează în mod repetat în prostituția, concubinajul, prostia, limbaj vulgar, în subiectele emisiunii legate de Viorel și Veronica și vacerea reclamelor unor pensiuni (cu perdea) în afara orelor de reclamă. Nu se poate ca în cursul acestor ore când se uită și copii la televizor să vadă cum se promovează prostituția cu n… amanți. Vă rog în numele unui părinte să luați măsuri și să puneți stop acestui subiect penibil și josnic. Ce să creadă străinii care se uită la tv că suntem un popor de curve.!.
  • Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare la adresa demnității umane.
  • Vă rog să luați act de această sesizare! Emisiunea cu „vulpița” de la Antena 1 nu face altceva decât să înjosească nația Română din cauza a 2 persoane analfabete! Prin promovarea analfabetismului și a prostiei la un post de televiziune națională precum este Antena 1 …dumneavoastră dați dovadă de toleranță la cele menționate mai sus! Ca cetățean al României, cer să luați act și să opriți emisiunea!
  • Transmiterea repetată a unor subiecte de ceartă continuă reprezentate de infidelitate limbaj licențios și calomnii. Protagoniștii până la difuzarea lor pe micile ecrane erau niște necunoscuți ce reprezentau viața omului incult ce trăiește viața la țară.
  • Bună ziua! Cum este posibil ca această emisiune să funcționeze într-un interval orar în care majoritatea cetățenilor doresc să vadă emisiuni calitative! În schimb această emisiune s-a degradat în ultimul timp foarte mult, lucru ce mă intrigă și mă face să spun că promovăm incultura, lipsa de profesionalism în mass-media! (…)
  • Bună ziua! Sunt absolut oripilat cum se poate ca în România la ora 17:00 (data 27.01.2020) să se difuzeze un asemenea comportament iresponsabil. Postul promovează de mai bine de 2 săptămâni, doi părinți asistați social cu un copil de 2 ani „uitat” la bunici. În loc să se sesizeze Protecția Copilului și să încerce să îi îndrume spre un comportament responsabil pe părinți, postul Antena 1, respectiv emisiunea Acces Direct promovează o viață de desfrâu, ipostaze sexuale, manele, incultură și lista poate continua. Sper ca Dvs ca instituție să luați în serios datoria și responsabilitatea de a filtra și sancționa informația care ajunge la cetățeni pentru ca asemenea comportamente antisociale și nesănătoase să nu mai fie promovate.
  • Scriu această petiție întrucât sunt siderată de ceea ce această emisiune abjectă poate să prezinte publicului prin emisiunile realizate. Este incredibil cum ignoranța, lenea, trădarea, înșelătoria, prostia, minciuna și avortul sunt prezentate la televizor ca și modele de urmat. Îmi doresc din suflet să analizați această emisiune și să interziceți toate aceste nonvalori pe micul ecran. Este prima dată când fac o sesizare, dar cred că este suficient ceea ce am văzut la această emisiune în ultimele zile când doi asistați sociali au făcut circ la televizor printr-o regie penibilă și de prost gust, ajungând ca, în final, să fie ridicați la rang de vedetă. Cum puteți permite așa ceva? Cum de nu a fost luată nicio măsură împotriva acestei emisiuni? Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră. Vă mulțumesc!