Zeci de oameni, la un praznic organizat în curtea unei biserici din Iași! Decizia polițiștilor în legătură cu iresponsabilitatea creștinilor în plină epidemie de coronavirus

Publicat: 08/04/2020 | 14:28

Măsurile severe impuse de autoritățile din România pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus sunt respectate doar de unii locuitori. De exemplu, în Iași, zeci de persoane au participat la un praznic organizat în curtea unei biserici. Un martor a imortalizat evenimentul, iar pozele au ajuns la polițiști. Oamenii legii nu au trecut cu vederea iresponsabilitatea creștinilor în plină epidemie de COVID-19 și au deschis o anchetă.

Citește și: Un reputat medic din Franța, declarații terifiante despre COVID-19: “Va veni al doilea val mult mai agresiv. Coronavirus suferă mutații rapid!”

Dosar penal pentru un praznic organizat în curtea bisericii din Iași

Procurorii ieșeni au în lucru patru dosare pentru zădărnicirea bolilor, unul dintre ele vizând un eveniment religios care a fost organizat acum mai bine de două săptămâni, în curtea unei biserici din Iași. Ancheta nu vizează încă nicio persoană, însă, nu e exclus ca preotul care a organizat evenimentul religios să fie, în cele din urmă, pus sub acuzare. Dosarul are la bază mai multe imagini realizate e pe 21 martie, în curtea Bisericii “Sfântul Nicolae Socola” din Iași. Atunci, un ieșean a surprins un eveniment religios organizat cu prilejul unei datini ortodoxe denumite “pomenirea morților”.

Află și: GÂNDUL LIVE | Florin Dănescu, economist, despre amânarea ratelor: Trebuie să fim fim prudenți și atenți la cum folosim resursele pentru că în curând această criză va fi una economică! / Nu există bani la nivel mondial pentru o astfel de criză – VIDEO

“La data de 21 martie 2020, cu ocazia sărbătoririi sâmbetei pomenirii morților, a avut loc o slujbă cu caracter religios în spațiu deschis, la care a participat un număr mare de persoane, existând suspiciunea de încălcare a măsurilor de prevedere instituite de ordonanța militară nr. 1 din 2020, constând în interzicerea organizării și desfășurării oricărui eveniment ce presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise și luarea măsurilor pentru asigurarea distanței de cel puțin un metru între participanți”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Nu rata: O tânără infectată cu noul coronavirus povestește coșmarul prin care trece: “De ce tocmai eu? Dacă o să mor…”

Anchetatorii mai au în lucru trei dosare penale de zădărnicirea bolilor, toate în legătură cu nerespectarea măsurilor de carantină. Un bărbat, de pildă, este acuzat că a părăsit centru de carantinare din municipiul Iași în două zile consecutive. El a fost găsit pe 2 și pe 3 aprilie 2020 în apropiere de imobilul unde ar fi trebuit să stea închis.

Citește și: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

Un alt caz similar este cel sesizat Parchetului de Prefectura Iași, ce a avut loc pe 1 aprilie, când un alt bărbat a părăsit centrul de carantină.