Zeci de elevi din Dolj au fost intoxicați cu o substanță necunoscută, după deratizare

Publicat: 12/02/2020 | 13:59

Un număr de 26 de elevi  de la școala din comuna Daneți, județul Dolj, dar şi din Dăbuleni, au fost duşi, miercuri, la spitalele din Craiova, după ce s-au simţit rău la cursuri, în urma unei deratizări. (VEZI ȘI: TEODORA ȘI MARIUS SUNT TINERII GĂSIȚI MORȚI ÎNTR-O CASĂ DIN TÂRGU-JIU. CEI DOI SE PREGĂTEAU SĂ FACĂ NUNTA)

Până la această oră, la dispensar au ajuns 17 copii de la școala din comuna Daneți, cu suspiciune de intoxicație. Șeful ISU Dolj, Florea Constantin, a declarat că elevii sunt la dispensarul din localitate, după ce la școală s-au simțit rău, au avut dureri de cap și vărsături. Autoritățile au fost alertate de profesori.

„Stări de vomă și dureri abdominale”

Potrivit ISU Dolj, recent s-a făcut o deratizare în școală.  Alți nouă copii sunt perfuzaţi la spitalul din Dăbuleni. Încă trei copii așteaptă sa fie investigaţi.

„Elevii prezintă stări de vomă și dureri abdominale. Starea de rău a apărut la ora de educaţie fizică și sport. Este posibil ca elevii sa ajungă la SJU Craiova. Rămâne ca părinții sa își dea acordul.

Diagnosticul este intoxicație cu o substanță necunoscută. Ieri a fost făcută dezinfecție în școală cu o firma”, a declarat Adriana Cojocaru, director adjunct al Liceuui Constantin Brâncoveanu, din Dăbuleni. (NU RATA: O FAMILIE ÎNTREAGĂ DIN ARGEȘ A AJUNS LA SPITAL. S-AU INTOXICAT CU MONOXID DE CARBON)