Zece polițiști de la rutieră din Timiș, reținuți pentru că luau mită. Unde ascundeau banii

Publicat: 15/06/2021 | 09:21

Zece agenți de poliție de la rutieră, care au fost reținuți, riscă acum arestarea pentru corupție, pentru că primeau șpagă pentru a da actele fără programare. Mita era ascunsă în dosarele de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Timiș.

Pe lângă audierile de la Parchet, au fost descinderi la Serviciul de Înmatriculări, de unde s-au ridicat probe într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 100.000 de lei, scrie Digi24.

Magistrații au primit informații că la Serviciul de Înmatriculări Timiș angajații iau șpagă ca să închidă ochii în fața celor care veneau să obțină acte fără programare.

Conform rechizitoriului, în perioada ianuarie – mai 2021, peste 380 de persoane au dat mită în astfel de situații.

Activitatea de la înmatriculări, blocată

Din cauza anchetei, activitatea de la Înmatriculări este blocată. „În prezent, activitatea de la înmatriculări este închisă, noi sperăm ca în cel mai scurt timp să reluăm activitatea poate chiar mâine”, a declarat Dinu Leiba, șef al Serviciului de Înmatriculări Timiș:

Anchetatorii au ridicat mai multe dovezi de la sediul serviciului de înmatriculări și le-au adus aici la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Conform surselor, banii erau ascunși în dosarele de solicitare a actelor pentru eliberarea de permise. Astfel, ajungeau direct la cine trebuia. Toți cei 10 agenți au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie propuși pentru arestare.