What’s Up le-a făcut plângere anchetatorilor, iar judecătorii au hotărât să…

Publicat: 18/12/2019 | 22:51

What’s Up le-a făcut plângere anchetatorilor, la aproximativ o săptămână de când a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile și s-a ales cu un dosar penal pentru ultraj, după ce ar fi mușcat de picior un  polițist. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, informații de ultimă oră. (CITEȘTE ȘI: PROBLEME FINANCIARE PENTRU WHAT’S UP DUPĂ CE A ”PRIMIT” CONTROL JUDICIAR)

D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan) a intrat în posesia unor amănunte uluitoare legate de contestația pe care What’s Up a făcut-o în instanță împotriva anchetatorilor.

Cântărețul și-a căutat dreptatea la Judecătoria Sectorului 5 din Capitală. What’s Up a contestat ordonanța procurorului, de dispunere a măsurii preventive a controlului judiciar. Potrivit unor surse din mediul judiciar, magistrații au fost indulgenți cu What’s Up. Judecătorii au admis în mare parte cererea acestuia și au dispus modificarea obligațiilor sale.

Decizia instanței

”În temeiul art. 213 Cpp rap. la art. 211 și art. 202 Cpp, admite în parte plângerea formulată de către inculpatul IVANCEA MARIUS MARIAN împotriva ordonanței procurorului de dispunere a măsurii preventive a controlului judiciar, emise la data de 10 dec. 2019, în DUP nr. 10207/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5 București. Dispune modificarea obligațiilor din conținutul controlului judiciar stabilit față de inculpat, după cum urmează:

– referitor la obligația stabilită în bază art.215 alin.1 lit.c C.pr.pen., dispune în sensul că inculpatul are obligația de a se prezența la Secția 11 Poliție, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, dar nu mai mult de o dată pe săptămână;

– referitor la obligația stabilită în bază art.215 alin. 2 lit. a C.pr.pen, dispune ca inculpatul să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent. 

 Menține celelalte obligații impuse inculpatului petent odată cu luarea măsurii controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcină acestuia. Definitivă. Pronunțată în cameră de consiliu”, se arată în decizia magistraților.

What’s Up le-a făcut plângere anchetatorilor

La un pas de a pierde o sumă fabuloasă

Potrivit surselor D.A.S, din cauza controlului judiciar, majoritatea concertelor pe care artistul le avea programate în perioada sărbătorilor de iarnă au fost la un pas să fie anulate, din moment ce What’s Up nu avea voie să părăsească Bucureștiul.

Dacă nu primea rapid o aprobare din partea autorităților ca să părăsească Capitala, cântărețul risca să piardă o sumă de-a dreptul colosală. Sursele noastre susțin că What’s Up ar fi pierdut aproximativ 30.000 de euro dacă nu se prezenta la concertele pe care le are programate în țară în următoarea perioadă. (NU RATA: BURLACII-VEDETĂ DE LA EXATLON AU ATACAT ”ÎN HAITĂ” BUNĂCIUNILE DIN CLUB!)

What’s Up riscă un an de închisoare

”Marius Ivancea a fost audiat destul de repede la Parchet, la fel și cei implicați în caz, inclusiv iubita lui și martorii. Cum a sărit la trei polițiștii, i-a amenințat brutal, fizic și verbal, el are la dosar trei fapte de ultraj, ceea ce înseamnă că, la finalizarea anchetei, pedeapsa lui va fi mai mare cu o treime decât cea prevăzută de lege. Conform Codului Penal, insulta, calomnia ori amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la un an.

Deocamdată, What’s Up este cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile”, a spus Andreea Ceaușu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, acolo unde sunt continuate cercetările în acest caz.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)