Weekend plin de controale în Caraș-Severin. Oamenii legii au desfășurat acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19

Publicat: 03/08/2020 | 12:45

A fost un weekend plin de controale riguroase în Caraș-Severin. Oamenii legii au  verificat atât persoanele fizice, cât și unitățile comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru a vedea dacă regulile de prevenire ale noului coronavirus sunt respectate.

„În perioada 31iulie- 02 august a.c., toate structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 311 efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, pompieri, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.”, se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: O tânără a fost bătută de fostul concubin pe o stradă din Târgu-Neamț. Un băiat de 22 de ani, aflat în zonă, a intervenit s-o ajute, iar agresorul l-a înjunghiat

Autoritățile au dat amenzi

„Cu această ocazie, au fost verificate 113 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 1.816 de  persoane și au fost verificate 205 mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 35 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020.

5 operatori economici au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și încălcarea legislației pe linie economică.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.”, transmite IPJ Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Prăpăd pe litoralul românesc, din cauza nerespectării măsurilor impuse de autorități. S-au aplicat zeci de sancțiuni