Vremea se strică radical în România! Anunț de ultimă oră din partea meteorologilor

Publicat: 11/01/2021 | 14:45

Dacă până acum în majoritatea regiunilor din România s-au înregistrat temperaturi destul de ridicate, meteorologii vin cu vești proaste și anunță că în a doua jumătate a lunii ianuarie, fenomenele meteo extreme vor pune stăpânire pe România.

Specialiștii ANM anunță că vremea va fi deosebit de rea în următoarea perioadă și se vor înregistra fenomene meteo periculoase în majoritatea regiunilor din România, mai ales în zonele montane.

Potrivit ANM, în următoarele două săptămâni se anunță temperaturi scăzute, cu minime ce vor atinge minus 12 sau chiar minus 14 grade. În Banat, starea vremii pentru următoarele două săptămâni va aduce un proces de răcire. Astfel, în primele zile ale intervalului, media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 2 grade, în timp ce minimele vor coborî până la -4 sau -2 grade Celsius.

În Crișana va însemna temperaturi maxime medii de 0-2 grade și minime de -3 grade, valori normale pentru această perioadă a anului.

În Transilvania, în primele trei zile ale intervalului anunțat de meteorologii de la ANM, temperaturile maxime, în regiune, se vor situa în jurul valorilor de 0 și 1 grad, în timp ce minimele vor fi de aproximativ 3 grade. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în zonele depresionare.

Starea vremii pentru următoarele două săptămâni va marca un proces de răcire și în Maramureș. De la medii de 2 grade, temperaturile urmează să scadă până la -8 grade. În perioada 16-18 ianuarie, termometrele vor ajunge să arate chiar și -15 grade, pe timpul nopții, notează impact.ro.

Cum va fi vremea în Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia

Moldova va avea parte de nopți geroase, în ultimele două săptămâni ale lunii ianuarie, cu maxime de -3 sau -2 grade și minime de -10 sau -7 grade.

În Dobrogea, meteorologii anunță că maximele vor fi de până la 4 grade, iar temperaturile minime de -10 grade.

Nopțile geroase își vor face apariția și în Muntenia, din 14 ianuarie, cu minime de -14 grade. În perioada 20-24 ianuarie, temperaturile maxime vor reveni în jurul valorii de 0 grade, mai notează sursa citată.

În Oltenia vor începe să-și facă simțită prezența temperaturile extrem de mici. De la maxime de 2-3 grade, se vor semnala scăderi de până la -7 sau -3 grade, în timp ce minimele vor ajunge la -15 grade.