Vremea se schimbă radical. ANM anunță ploi torențiale, grindină și vijelii, până vineri seară

Publicat: 12/05/2021 | 11:53

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de miercuri, o informare de atmosferică valabilă în toată țara, care se va manifesta prin ploi torențiale, grindină și vijelii.

Informarea de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-30 l/mp.

Cât timp este valabil codul galben

Totodată potrivit ANM, în Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei va fi Cod galben de vijelii.Alerta Cod galben a fost emisă pentru intervalul miercuri ora 16.00 – joi ora 10.00.

În Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, excedent ce va fi mai pronunțat în regiunile sud-vestice.

Citește și: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în luna mai și la începutul lui iunie