Vremea se răcește brusc! Avertismentul meteorologilor: ”Vom avea un început de martie cu un aspect de iarnă”

Publicat: 28/02/2021 | 09:55

Vremea a fost neobișnuit de caldă sâmbătă, cu temperaturi mult peste normalul acestei perioade, in aproape toată țara. Începutul lunii martie vine, însă, cu temperaturi scăzute.

Ziua de duminică aduce vreme schimbătoare în România. Dimineața se va mai semnala ceața în regiunile sud și sud-estice, acolo unde va mai ploua slab.

Temperaturile vor fi în scădere duminică, în special în regiunile sudice și în zonele montane, astfel că în timpul zilei, maxima se va situa în jurul valorii de 8-13 grade. În timpul nopții, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că se va face mai frig, iar în unele zone pot să apară și minime negative. În regiunile montane va mai ninge.

Vântul va sufla slab și moderat, iar izolat vor fi condiții de polei.

Țara va fi traversată de un front atmosferic rece, care va afecta mai ales nordul și estul teritoriului. Maximele nu vor mai depăși 4-6 grade în nordul Moldovei, cea care va simți prima răcirea despre care vorbim.

În jumătatea de nord a țării, temperaturile maxime vor fi de 10-12 grade. În sud, chiar dacă vor fi valori mai coborâte decât ieri, încă vor mai fi 16-18 grade în Oltenia și Muntenia.

Vântul va afecta toate regiunile țării. Vom avea un început de martie cu un aspect de sfârșit de iarnă, a spus directorul ANM Florinela Georgescu.