Vremea rămâne instabilă! Unde vor fi furtuni și descărcări electrice

Publicat: 21/06/2020 | 22:34

Pe parcursul următoarelor zile, vremea va rămâne instabilă în România. Furtunile și descărcările electrice vor fi prezente în numeroase zone din țară.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru zilele următoare. Astfel, codul galben și cel portocaliu rămân în vigoare.

„Vremea va fi, în continuare, instabilă, cel puțin până pe 24 iunie, dată până la care a și fost prelungită avertizarea de cod galben. Vorbim de instabilitate atmosferică accentuată în toată țara, sub incidența codului galben. Până mâine dimineață, avem în vigoare un cod portocaliu în aproape toată țară. Luând în considerare și ceea ce s-a întâmplat până în acest moment, am actualizat în fiecare zi atât alertele generale, cât și codul roșu”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Furtună și mâine în București

„Din 9 iunie și până în prezent, au fost emise 51 de coduri roșii”, a adăugat meteorologul.

În Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, și local în Banat, Dobrogea și Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. În plus, vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Meteorologii anunță că vor fi averse torențiale, fenomene electrice, vijelii și grindină mai ales în vest, nord, centru și nord-est. Astfel cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Valorile maxime vor fi cuprinse între 21°C în depresiuni și 29°C în Oltenia.

În București, mâine sunt așteptate averse și descărcări electrice.  Temperaturile vor fi între 26 și 28 de grade Celsius și minima de 17 grade. 

La munte sunt anunțate averse și furtuni cu fulgere, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Temperaturile se vor încadra între 21 grade C și 14 grade C. Cantitatea de precipitații pe timpul zilei este de 3 L/m², iar pe timpul nopții, cantitățile de precipitații vor atinge 8 L/m². Vântul va sufla cu 5 km/h dinspre NV pe timpul zilei.

Foto: pixabay.com