Vremea în România miercuri, 3 martie. Temperaturi specifice primăverii, în majoritatea regiunilor din țară

Publicat: 03/03/2021 | 07:54

A venit a treia zi de primăvară și se pare că anotimpul își intră repede în drepturi! Potrivit informațiilor oferite de ANM, astăzi vom avea parte de temperaturi extrem de plăcute, specifice primăverii, în majoritatea regiunilor din România.

ANM a oferit informații cu privire la starea vremii astăzi, 3 martie. Din punct de vedere calendaristic, ne aflăm în a treia zi de primăvară, așa că trebuie să ne așteptăm, de aici înainte, la temperaturi din ce în ce mai ridicate. Astăzi, în majoritatea regiunilor din România va fi soare, cald și se vor înregistra maxime de până la 17 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, astăzi, cerul va fi mai mult senin, dar pe arii restrânse, în primele ore cu precădere în regiunile intracarpatice, iar spre sfârșitul intervalului în zonele joase de relief îndeosebi din centru, sud și est se vor semnala ceață și nebulozitate stratiformă.

Așa cum vă spuneam, temperaturile încep să crească, iar primăvara își face prezența tot mai mult în România, așa că maximele se vor încadra astăzi, 3 martie, între 7 și 8 grade Celsius în depresiuni și pe litoral și 17-18 grade Celsius în vestul Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse între -4 și 4 grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul valorii de -7 grade Celsius.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius și, după cum se observă, este în creștere față de cea din ziua precedentă. Pe de altă parte, cea minimă va fi de 1-2 grade Celsius, mai scăzută în zona preorășenească până spre -2 și -1 grad Celsius.

Cum va fi vremea astăzi, 3 martie, în București

În Capitală, metorologii anunță o zi de primăvară în toată regula. Cerul va fi senin astăzi, iar temperatura maximă va atinge 13 grade Celsius, fiind în creștere față de ziua precedentă. De asemenea, temperatura minimă din Capitală va fi astăzi de 2-3 grade Celsius, mai anunță meteorologii.