Vremea în România, 4 martie. Anunțul făcut de ANM: ce temperaturi ne așteaptă astăzi

Publicat: 04/03/2021 | 07:40

Prognoza meteo de azi este specifică primăverii! Meteorologii anunță că ne așteaptă temperaturi ridicate și o vreme extrem de frumoasă, în majoritatea regiunilor din România.

Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, vremea va deveni deosebit de caldă astăzi în cea mai mare parte a țării. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă și în sud-est. Specialiștii informează că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9°C în depresiuni și 20°C în sudul țării. De asemenea, temperaturile minime se vor situa între -6 și 6 grade Celsius.

Cerul va fi astăzi, 4 martie, variabil spre mai mult senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în regiunile nordice, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă, precipitații mixte.

Cum va fi vremea astăzi, în București

Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment și cu privire la starea vremii de astăzi, din Capitală. În București, temperatura maximă va fi de 17 – 18 grade Celsius, iar cea minimă de 2 – 3 grade Celsius, mai scăzută în zona preorășenească până spre -1 – 0 grade Celsius. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață, mai informează ANM.

Ce temperaturi vom avea în luna martie

În prima săptămână a lunii martie ne vom putea bucura de temperaturi extrem de ridicate în aproape toată țara, dar în special în regiunile estice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării,dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte, iar în restul țării, precipitațiile vor fi la cote normale pentru această perioadă, informează realitatea.net. 

În a doua săptămână a lunii martie ne vom putea bucura de primăvară în toată regula, căci ploile își vor face apariția numai în zonele de munte ale României, iar în restul regiunilor, doar pe alocuri. Temperaturile vor fi ridicate și plăcute, anunță meteorologii.

În a treia săptămână a lunii martie vom întâmpina temperaturi foarte plăcute ce vor ajunge chiar și până la 20-22 de grade, în unele regiuni ale țării. În regiunile extracarpatice, temperaturile o vor lua razna și vor fi cu mult mai mari decât este normal pentru această perioadă.

În ultima săptămână a lunii martie vom avea parte de ceva precipitații, dar temperaturile ridicate ne vor face să ne amintim de faptul că ne aflăm pe teritoriul primăverii. Se anunță o lună martie extrem de plăcută, mai menționează meteorologii.