Vremea în România, 13 aprilie. Temperatura maximă atinsă va fi de 22° C

Publicat: 13/04/2021 | 07:36

Meteorologii de la ANM au anunțat că vremea se va menține caldă pentru aceasta dată, cu excepția regiunilor vestice, unde valorile termice, mai scăzute decât în intervalul precedent, se vor situa sub media perioadei.

Temperatura medie din timpul zilei va fi de 15˚C. După-amiază temperatura maximă atinsă va fi de 22°. Vântul va bate ușor, cu viteza medie de 12 km/h. Spre seară, înnorările se vor accentua treptat în regiunile vestice, sudice și local în cele centrale, unde vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice cu probabilitate mai mare în Oltenia şi Muntenia.

Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, noaptea se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului, doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade.

Cum va fi vremea în Capitală și la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar cea minima de 7…8 grade.

La munte, vremea se va menţine caldă pentru această dată, cu excepţia Munţilor Apuseni, unde valorile termice, mai scăzute decât în intervalul precedent. După-amiază, treptat înnorările se vor accentua în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, unde vor fi averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice. În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, noaptea se vor semnala precipitaţii mixte. În restul zonei montane, mai ales în a doua parte a nopții, izolat vor fi precipitaţii mixte.

Sursă foto: pixabay.com