Vreme neobișnuit de caldă în Grecia! Au fost înregistrate temperaturi de 28 de grade, iar oamenii au ieșit la plajă

Publicat: 11/01/2021 | 11:52

Un val de căldură a ridicat temperaturile din Grecia până la o maximă de 28 de grad. Oamenii au profitat de vremea caldă și au ieșit în număr mare la plajă și în parcuri, în ciuda restricțiilor impuse.

Potrivit Observatorului naţional de la Atena, temperatura la Chania, pe insula meridională Creta, a atins 28,3 grade C în jurul prânzului, una din temperaturile cele mai ridicate din ianuarie în ultimii 50 de ani. (CITEȘTE ȘI: GRECIA IMPUNE UN NOU TEST ANTI-COVID LA INTRAREA ÎN ȚARĂ)

Temperaturi ridicate s-au înregistrat și în Atena, unde termometrele au atins 22 de grade C. O vreme așa de frumoasă nu a putut să le scape oamenilor, care au părut că au uitat de restricțiile anti-COVID și au ieșit din case.

Cei mai mulți au ales să meargă la plajă, iar unii dintre curajoși chiar au intrat în apa mării. Temperaturile ridicate se datorează vântului cald provenit din Africa. Vremea bună se va menține până miercuri.

„Este o vreme minunată şi noi stăm închişi în casă cea mai mare parte a timpului”, a declarat un bărbat la Skai TV.

Polițiștii au dat amenzi

Deși Grecia se află în carantină încă din luna noiembrie, mulți dintre oameni nu au rezistat tentației și au ieșit din case, pentru a se bucura de soare. Plajele au fost pline, iar pentru a se asigura că nu există niciun pericol polițiștii au supravegheat situația.

Poliţişti, echipaţi cu portavoce, le-au reamintit oamenilor să respecte distanţa socială şi le-au dat amenzi celor care nu purtau mască. (VEZI ȘI: CICLONUL MEDITERANEAN „IANOS” AJUNGE ÎN GRECIA! CARE SUNT ZONELE AFECTATE)

Grecia este în carantină de la începutul lui noiembrie, autorităţile încercând să evite al treilea val al pandemiei după sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou. Vineri, restricţiile care urmau să înceteze pe 11 ianuarie au fost prelungite cu o săptămână.