„Vom muri pe capete!”. Avertisment crunt pentru români în plină pandemie de coronavirus

Publicat: 26/03/2020 | 10:14

Pe 25 martie, a fost înregistrat decesul cu numărul 14. Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava, care suferea de obezitate. Acesta era soțul unei asistente.

VEZI AICI: SCANDAL LA TAROM. DOUĂ PERSOANE, INFECTATE CU CORONAVIRUS. PILOTUL CEZAR OSICEANU A RĂBUFNIT: “DEMISIA! E PLĂTIT REGEȘTE PENTRU NIMIC!”

La Spitalul Județean Suceava situația este dramatică. Sunt cadre medicale care s-au infectat cu COVID-19 și au fost testate abia după săptămâni întregi, timp în care și-au îmbolnăvit familiile.

Soţul unei colege moare din cauza lor. Aseară (marți seara – n.r.) s-a internat toată mafia ca sa scape. Colega mea a umblat o săptămână ca să fie testată. Nu a băgat-o nimeni în seamă. A spus să meargă acasă că are viroză. Și-a îmbolnăvit între timp toata familia. Și acum soțul ei stă intubat”, a spus un cadru medical, potrivit Mediafax.

STARE de URGENȚĂ | Sfaturi pentru părinți despre cum să își ajute copiii să gestioneze o situație de urgență

„Șefa mea stă închisă în cabinet, nu iese!”

Cadrele medicale din spital susțin că vor ajunge să moară la datorie din cauza incompetenţei conducerii care nu a fost capabilă să gestioneze criza în momentul în care a apărut.

Nimeni nu face nimic. Şefa mea sta închisă în cabinet. Nu iese. Dar își trimite oamenii rămași să se confrunte cu dezastrul rămas. Vom muri. Vom muri pe capete. Soţul meu are febră de azi noapte. Eu sunt negativă. De ce toţi din casă sunt bolnavi în acest moment? O să mor la datorie Dar ce sunt, militar? Eu am spus că voi salva vieți. Nu că voi fi nevoită să mor eu pentru alte vieți. România, trezește-te! Văd și la noi aceeasi imagine sumbră din Italia”, a spus asistenta.

VEZI AICI: REVOLTĂTOR: BOLNAV DE CORONAVIRUS DIN PIATRA-NEAMȚ, SCOS DIN SPITAL ÎN MAIEU, FĂRĂ IZOLETĂ ȘI LĂSAT ÎN FRIG! “POMPIERUL A REFUZAT SĂ…”

Între timp, soțul asistentei a murit, la vârsta de 52 de ani, acesta fiind al 14-lea deces din România din cauza coronavirusului.