Vloggerul Mircea Bravo ”lovește” din nou. Propaganda rusă, tratată într-un mod hilar: ”Iei tezaurul și te faci că plouă…”

Publicat: 06/03/2020 | 12:09

Într-un nou viral amuzant, deja celebrul vlogger clujean Mircea Bravo atrage atenția asupra dezinformării ruse în contextul epidemiei de coronavirus și, mai mult, atinge și subiectul extrem de sensibil al tezaurului României care se află în posesia rușilor.

În stilul care l-a consacrat, vloggerul Mircea Bravo ironizează lipsă de informare și, mai ales, manipulările promovate de Rusia, regimul de la Kremlin descoperind un subiect de propagandă tocmai în problema coronavirusului și dând vina pe o ”conspirație capitalistă”.   Mai mult decât atât, vloggerul reia și subiectul tezaurului românesc “pierdut” de ruși, temă la care au reacționat mulți internauți. Subiectul abordat de Mircea Bravo a fost tratat cu subtilitate și finețe, nelipsind tușele ironice, bineînțeles, iar în mai puțin de 24 de ore a reușit să ”strângă” un număr impresionant de vizualizări.

Pornind de la o vizită pe care i-o face unchiului său, Mircea Bravo declanșează… atacul. ”Unchiule!!!!” Unchiul iese la fereastră și îl recunoaște. ”Eeee, Mirciulică, tu ești? Stai acolo (n. red. – și-i aruncă lui Mircea o sticlă cu tărie). Stai acolo. De ce-ai lăsat poarta deschisă? Vrei să iasă câinele, să se îmbolnăvească?” ”Dar ce faci?”, întreabă Mircea Bravo. ”Stau la adăpost, o ajuns virusul la noi în sat”, răspunde unchiul.

Pornind de la criza coronavirusului, Mircea Bravo își sfătuiește unchiul să nu mai asculte ”toate prostiile de la ruși”. Observând că unchiul și-a făcut provizii pentru ”coronavirus” și că se consideră în ”carantină”, Mircea Bravo continuă, cu atât mai mult cu cât avea și o datorie de recuperat de la ruda sa: ”De la ruși ai învățat-o și pe asta, mă? Iei tezaurul și te faci că plouă”, concluzionează, savuros, Mircea Bravo.