Vlad Voiculescu, demis din funcția de ministru al Sănătății! Klaus Iohannis, președintele României, a semnat decretul

Publicat: 14/04/2021 | 14:33

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a fost demis de Florin Cîțu, premierul României, în urma discuțiilor avute, miercuri, cu Dan Barna, liderul USR-PLUS. Klaus Iohannis, șeful statului, a semnat decretul.

Și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost eliberată din funcție. Decizia a fost, ulterior, publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătăţii”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Florin Cîțu, după revocarea lui Vlad Voiculescu: “Interimatul va fi asigurat de Dan Barna”

Înainte ca actele pentru revocarea lui Vlad Voiculescu să ajungă pe masa lui Klaus Iohannis, Florin Cîțu a declarat că “astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului preşedinte documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care prevede noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină. Ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

USR-PLUS este de acord numai cu demiterea Andreea Moldovan

Demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății are loc la doar două zile după tragedia de la Spitalul “Victor Babeș”, unde trei bolnavi infectați cu COVID-19 au murit, în urma unei defecțiuni la instalația de oxigen de la unitatea de terapie intensivă din curtea spitalului.

Cred că premierul l-a invitat pe doctorul Arafat la conferinţa de presă pentru ca este cel care e direct implicat în operarea acestei unităţi mobile de terapie intensivă. Dacă m-ar fi invitat, aş fi mers. Cred că explicaţiile de ieri au fost mai mult decât binevenite”, a spus Vlad Voiculescu, luni, într-o conferință de presă.

Totodată, demiterea celor doi provoacă nemulțumiri la nivelul coaliției de guvernare, cei de la USR-PLUS fiind de acord numai cu demiterea Andreeei Moldovan, nu și cu revocarea lui Vlad Voiculescu, spun surse politice pentru GÂNDUL.RO.