Vlad Voiculescu, anunț de ultim moment despre carantinarea Capitalei. Ce se întâmplă de Paște, în București

Publicat: 14/04/2021 | 08:38

Vlad Voiculescu a făcut un anunț de ultim moment, în urma publicării în Monitorul Oficial a noilor criterii de carantinare a localităților. 

După ce în Monitorul Oficial au fost publicate noile criterii de carantinare a localităților, oamenii din Capitală au intrat în panică.

Cu toate acestea, Vlad Voiculescu a transmis un mesaj prin intermediul căruia informează pe toată lumea că Bucureștiul nu va intra în carantină de Paște, căci niciunul dintre criteriile publicate nu duc la luarea unei astfel de decizii.

„Bucureștiul NU se carantineaza de Paști. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat. Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook, în noaptea de marţi spre miercuri. 

Carantina s-a prelungit pentru câteva localități din Ilfov, aflate în scenariul roșu

A fost prelungită carantina cu 14 zile pentru comuna Chiajna. O măsură similară se aplică și în comunele Cornetu și Dragomirești Vale, unde carantina se prelungește cu șapte zile.

Noua măsură a intrat în vigoare de marți seara, de la ora 22:00, potrivit Prefectura județului Ilfov. Prelungirea carantinei a fost solicitată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov și a fost aprobată de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției prin ordinul Comandantului Acțiunii.
„Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Șefului DSU nr. 6984 din 13.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, județul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile”.
Sursă foto: captură video Youtube