Viziunea unui medic român despre pandemia de coronavirus. 4-5 milioane de români s-ar fi imunizat deja

Publicat: 13/04/2020 | 21:44

Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, a declarat, luni, ccă 30% din populaţie, respectiv 4 – 5 milioane de români, s-au imunizat deja și consideră că în țara noastră una norocoasă.

Potrivit Mediafax, medicul a mai spus și că nu crede că virusul va suferi mutaţii, însă nu e o variantă pe care o exclude.

„Am o reţinere cu privire la date. Raportările sunt diferite. După părerea mea cred că în momentul de faţă cel puţin 30% din populaţie s-a imunizat. 4-5 milioane sunt imunizate deja. Mutația trebuia să apară până prezent. Suntem la mijlocul pandemiei.

Dar nu putem garanta.” În opinia sa, în România s-au manifestat forme uşoare ale virusului.

Situația de la noi din țară

Numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus a crescut cu 18.9% săptămîna trecută – 6 – 12 aprilie, față de săptămâna precedentă, arată Raportul săptămânal de supraveghere Covid 19 dat publicității luni de Institutul Național de Sănătate Publică.

2.155 de cazuri de infecțe cu noul coronavirus au fost confirmate săptămâna trecută și 122 de decese, arată analiza INSP, dată publicității luni seara. Aceasta include ultimele datele valabile și în informarea de luni, ora 13 a Grupului de Comunicare Strategică.

Astfel, totalul cazurilor confirmate în România era de 6.633, iar bilanțul deceselor, la 318. 51% din cazuri au fost înregistrate în Suceava (25,85), București (11,7%), Hunedoara (4,6%), Timiș (4,6%) și Neamț (4,3%).