Visezi la o carieră de jucător profesionist de poker? Află care sunt plusurile și minusurile!

Publicat: 17/02/2020 | 16:30

 Aproape fără excepție, despre starurile mondiale ale pokerului se vorbește doar atunci când câștigă vreun turneu important, mai adaugă vreo brățară WSOP (World Series Of Poker) pe mână, se căsătoresc – așa cum a făcut-o Daniel Negreanu (probabil cel mai popular jucător de poker din lume) vara trecută – sau se află în centrul atenției din diverse motive.

Astfel, pentru cei mai mulți dintre noi, viața unui profesionist din poker pare una de vis, fiind foarte dificil să ne imaginăm volumul uriaș de muncă și frustrările ce stau în spatele oricărei povești de succes, zilele, lunile sau anii scurși fără rezultate, ani în care sunt șlefuite caracterele marilor jucători precum Phil Hellmuth, Doyle Brunson, Daniel Negreanu, Justin Bonomo, Erik Seidel, Fedor Holz, David Peters, Daniel Colman, Antonio Esfandiari, Phil Ivey și mulți alții.

Prin urmare, cum pokerul live și online este în creștere și în țara noastră, ne-am gândit să vă prezentăm un material informativ cu privire la avantajele, dar și dezavantajele vieții de jucător profesionist de poker, așa cum sunt ele creionate de cei de la 888poker în secțiunea de reguli poker și alte articole utile celor interesați de acest joc de cărți fascinant.

AVANTAJE

Program flexibil – Cei mai mulți dintre cei care pot fi, cu adevărat, numiți jucători profesioniști de poker sunt persoane care nu au alte joburi, jocul performant necesitând multe sesiuni de joc îndelungi, dar și timp alocat studiului. Astfel, programul de „lucru” este unul pe care îl vei putea stabili chiar tu, fără ca nimeni să te tragă la răspundere în cazul în care nu îl respecți.

Posibilitatea unor câștiguri extraordinare – În viața unui jucător de poker pot oricând apărea zile în care câștigurile să fie mai consistente decât cele înregistrate pe perioada unui an sau chiar mai mulți. Atenție însă la modul în care gestionezi situația financiară în astfel de perioade. Poți fi, cu ușurință, tentat să cheltuiești mai mult decât ar trebui și nu uita: perioadele nefaste vor reveni și pot dura săptămâni, luni sau chiar ani.

Poți juca la orice vârstă – Pentru a putea juca poker pe bani reali, trebuie să ai minim 18 ani, însă, odată ce ai trecut de acest prag, vei putea practica acest joc oricât vei dori. Dacă deplasările la turnee live ar putea deveni o problemă la vârste mai înaintate, varianta online va fi mereu la îndemână. Mai mult decât atât, pokerul în variantă VR (Virtual Reality) se anunță a fi următorul pas, astfel că experiența de joc se va apropia și mai mult de cea reală peste câțiva ani.

Ai șansa să ajungi vedetă – Pe lângă satisfacțiile financiare, o carieră de succes în poker îți va asigura de cele mai multe ori și un statut de vedetă, ceea ce ar putea fi un mare avantaj, mai ales că ai putea fi chiar cooptat de unul din marile branduri din lumea pokerului pentru funcția de „ambasador”.

DEZAVANTAJE

Sedentarismul – Alături de multe alte joburi (din ce în ce mai multe în zilele noastre), cel de jucător profesionist de poker se împacă foarte bine cu un stil de viață sedentar, iar problemele de sănătate caracteristice își vor face apariția mai devreme sau mai târziu. Astfel, ar fi foarte indicat să vă organizați timpul în așa fel încât sportul să nu lipsească din rutina zilnică, iar alimentația să fie una echilibrată.

Poți deveni un singuratic – Petrecând ore în șir în fața unui computer, este destul de posibil să te îndepărtezi ușor ușor de prieteni și să ratezi viața socială, ajungând în cele din urmă un singuratic. Astfel, este foarte important să faci eforturi pentru a menține un echilibru și în această privință. Nu uita că sportul și socializarea (nu cea de pe rețele) au un rol foarte important în menținerea unui psihic echilibrat.

Perioadele nefaste – Oricât de bine vei ajunge să joci poker, perioadele nefaste vor apărea la fel de sigur cum vremea bună alternează cu vremea rea. Mai mult decât atât, acestea pot dura zile, săptămâni sau chiar luni, astfel că este obligatoriu să iei în calcul acest lucru atunci când îți stabilești bugetul pentru o perioadă lungă.