Virusul COVID-19 a ”intrat” și în armata SUA! Decizia Pentagonului

Publicat: 08/05/2020 | 07:41

Virusul COVID-19 a fost adăugat, e drept, temporar, pe lista bolilor ”descalificante” pentru a merge în armata Statelor Unite! Pe listă mai sunt astmul sau tuberculoza, a aflat joi AFP din surse de la Pentagon. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ: ”DEGEABA AVEM…”)

O circulară privind condiţiile de admitere a noilor recruţi a fost actualizată miercuri cu titlu temporar. Documentul prevede că orice persoană care a fost spitalizată după ce a contactat COVID-19 va fi „descalificată medical”, a declarat o responsabilă de la Pentagon sub acoperirea anonimatului, scrie agerpres.ro, citat de stiripesurse.ro.

NU RATA: GUVERNUL FOLOSEȘTE BANII DIN FONDUL DE REZERVĂ PENTRU A CUMPĂRA TABLETE PENTRU ELEVII CARE NU AU ACCES LA CURSURILE ONLINE ȘI MĂȘTI PENTRU PERSOANELE VULNERABILE

Acesta nu înseamnă neapărat că respectiva candidatură va fi respinsă: fiecare ramură a armatei SUA poate acorda derogări candidaţilor pentru care optează să îi recruteze, a subliniat ea.

În plus, sunt vizate numai persoanele care au fost spitalizate, a adăugat ea. „Persoanele diagnosticate ca bolnave de COVID-19 sau confirmate pozitive, dar care nu au fost spitalizate sunt calificate medical pentru a se angaja în armată, după o carantină de 28 de zile la domiciliu”, potrivit sursei.

VEZI AICI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. NUMĂRUL MORȚILOR A AJUNS LA 888

„Nu cunoaştem efectele pe termen lung ale COVID-19, în special asupra aparatului respirator”, a precizat responsabila.

Joi, Pentagonul înregistra 5.086 de cazuri de COVID-19 în rândul armatei Statelor Unite de la începutul pandemiei, dintre care 113 spitalizări şi două decese.