„Virusologii chinezi au inventat coronavirusul”. Ultima teorie a conspirației, lansată de un renumit medic german

Publicat: 09/04/2020 | 11:57

Wolfgang Wodarg este medic pneumolog și specialist în Igienă și Medicina Mediului. Totodată, el este fostul președinte al Comisiei de Sănătate a Parlamentului german și a lansat în spațiul public o teorie senzațională despre COVID-19.

Printre atâtea și atâtea teorii ale conspirației care apar în mass-media, totul pornind de la numeroasele semne de întrebare referitoare la felul în care a apărut noul coronavirus, apare încă una. Wolfgang Wodarg spune că această ”campanie de influențare” ar trebuie să înceteze și, mai mult, consideră că COVID-19 a fost inventat de virusologii chinezi. Bineînțeles, după o astfel de descoperire, guvernul Chinei s-a implicat imediat, profitând, acum, de pandemia de coronavirus de la nivelul întregii lumi. Totul a devenit, astfel, o ”afacere”, atât la nivel medical, cât și politic.

„Aș vrea să vă spun ceva despre epidemia de coronavirus despre care se vorbește că o avem chiar acum. Mai întâi m-a gândit că această campanie de influențare se va sfârși, dar s-a amplificat atât de mult încât trebuie s-o analizăm un pic. Se pare că virusologii au inventat ceva foarte spectaculos și că au reușit să impresioneze cu această invenție până și guvernul chinez. Iar guvernul chinez i-a dat o mare amploare, iar întreaga afacere a devenit, brusc, foarte importantă din punct de vedere politic, depășind cu mult sfera virusologiei”, consideră specialistul.

(CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUSUL, 87.000 DE VICTIME PE ÎNTREAGA PLANETĂ. PESTE 1 MILION ȘI JUMĂTATE DE OAMENI SUNT INFECTAȚI)

”Până acum, nu ne-a păsat care virus a provocat această gripă”

Medic pneumolog trnsmite că în lume apar noi feluri de viruși, și asta pentru că există o explicație științifică – virusul trebuie să se transforme, altfel ar fi recunoscut – anul următor – de sistemul imunitar al corpului uman și nu ar mai putea să îl afecteze. Sunt aproximativ 100 de viruși care ”se schimbă cionstant”, mai spune Wolfgang Wodarg.

”În fiecare an în lume apar noi feluri de viruși, pentru că virușii trebuie să se transforme. Dacă aceeași viruși ar reveni anul următor, sistemul nostru imunitar i-ar recunoaște și nu ne-ar putea să ne îmbolnăvească și să se înmulțească. Așa că în mod regulat ei trebuie să se schimbe câte puțin și ăsta e motivul pentru care avem noi variante ale acestor viruși în fiecare an. Există aproximativ 100 de feluri de viruși care se schimbă constant. Până acum, nu ne-a păsat care virus a provocat această gripă, sau boală, sau cum vreți s-o numiți. Însă timp de mai mulți ani au fost întreprinse cercetări la Glasgow. Acolo au încercat să folosească testele disponibile – asta înseamnă că ei n-au testat toate cele 100 de feluri de viruși, ci numai cei pentru care aveau teste disponibile. Așa că au verificat poate opt sau 10 viruși și coronavirușii au fost mereu printre cei testați”, a explicat medicul, potrivit a1.ro.

(VEZI ȘI AICI: CRIZA CORONAVIRUSULUI NU EXISTĂ PENTRU CENTRUL RUS DE ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ DIN BUCUREȘTI: ”ACȚIUNEA PANGLICA LUI SF. GHEORGHE. CINSTIM MEMORIA SOLDAȚILOR CĂZUȚI LA DATORIE”)