Virgil Musta, apel către populație: ”Acum, mai mult ca niciodată, este important să fim solidari”

Publicat: 04/08/2020 | 13:37

Doctorul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara face un apel către populație să respecte măsurile impuse de autorități, în contextul în care astăzi s-au înregistrat 1.232 de cazuri noi.

În opinia medicului, creșterea numărului de cazuri este din cauza nerespectării regulilor de distanțare socială, dar și a măsurilor de protecție sanitară.

”Sunt vești bune însă: 80% din populație înțelege situația în care ne aflăm, înțelege dificultatea, înțelege că există virus, există pandemie și că este important să fim acum, mai mult ca niciodată, solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea stau la baza prevenției noastre de a nu ne îmbolnăvi și anume: purtarea măștii, distanțarea socială și spălatul pe mâini. Sunt convins că împreună vom putea depăși și aceste momente mai dificile.

Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, a declarat Virgil Musta.

Coronavirus România, 4 august

Până astăzi, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU AVERTIZEAZĂ: ”SCENARIUL DIN ITALIA S-AR PUTEA REPETA ȘI LA NOI”)

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 712 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 2480 persoane infectate cu COVID-19 au murit.