Viorica Săpînțan, despre rezultatul testului pentru coronavirus: “Simt că al meu corp…”

Publicat: 01/04/2020 | 22:01

Aflată în izolare acasă, în Madrid, Viorica Săpînțan își așteaptă rezultatul testului pentru coronavirus cu febră mare și numeroase emoții. Faimoasa româncă a fost testată de un echipaj al ambulanței, dar acesta trebuie repetat, pentru că respectivul set de testare a fost ulterior considerat neeficient.

Citește și: Angelina Jolie, serial despre pandemia de coronavirus! Cu ce post de televizune a semnat contractul

Viorica Săpînțan, mărturii despre rezultatul testului pentru coronavirus

Viorica Săpânțan, fost model internațional, acum designer de pantofi, este nerăbdătoare să afle dacă s-a infectat sau nu cu COVID-19. În urmă cu câteva zile, ea a a sunat la numărul special de urgență, după ce a avut unele posibile simptome ale virusului mortal din China. Conform mărturisirilor sale, a făcut febră puternică, 37,8 grade Celsius, a transpirat mult și a avut frisoane. Din cauza numărului mare de apeluri și cazuri cu care se confruntă regiunea Madrid – care a devenit epicentrul pandemiei în Spania – și, după ce a descris simptomele, i s-a indicat să reziste acasă, în izolare, și să revină dacă îi crește temperatura.

“Am trecut printr-o fază a febrei cu dureri în piept. Mult timp n-am simțit nici gustul și nici mirosul. Acum, sper, sunt mai mai bine, simt că al meu corp ar avea nevoie de refacere”, a declarat potrivit designerul de pantofi Viorica Săpânța pentru libertatea.ro.

Află și: ANTICORPII DIN SÂNGE ar putea fi eficienți pentru tratarea și prevenirea COVID-19

Nu mai e un secret pentru nimeni că, în urmă cu ceva timp, românca a fost sfătuită să își nege originile, să spună că este rusoiacă sau că are o altă naționalitate pentru că acest lucru ar da mai bine la public și s-ar bucura de un mai mare succes.

“Eu sunt mândră de originile mele și, mai mult, în creațiile mele mă inspir din floclorul românesc”, a mărturisit Viorica Săpînțan în cadrul unui interviu oferit pentru rador.ro.

În 2017, designerul și-a lansat prima colecție în cadrul evenimentului Cibeles Fasion Week Madrid, unde a fost comparată cu un renumit designer de pantofi italian. Colecțiile ei sunt unicat, autentice, de foarte bună calitate și artizanale, iar fiecare creație are o poveste. De altfel, Maramureşului ei drag i-a dedicat un model din colecţia sa intitulat “Laleaua albastră”, un nume inspirat din celebrul Cimitir Vesel de la Săpînța.

“Pentru mine nu există «nu se poate». În ceea ce-mi propun trebuie să reușesc. În general, sunt o fire sociabilă, extrovertită și pozitivă. Ca și oricare român, și eu am început de la zero și am reușit prin muncă multă și perseverență. Eu cred că atunci când ai un vis măreț și o motivație interioară mare ești de neoprit”, își justifică succesul Viorica Săpînțan.

Nu rata: Cum poți să te dezvolți personal și spiritual în timpul crizei provocată de noul coronavirus! Un reputat psiholog a dezvăluit tot ce trebuie să faci

Viorica Săpînțan – biografie

Mariana Viorica Săpînțan s-a născut în Arad, într-o frumoasă zi de vară a anului 1987. La vârsta de 16 ani, pe când era elevă de liceu, a plecat în vacanța de vară – 3 luni – în Spania pentru a avea grijă de copiii unei familii de români stabilită în Valencia. Încurajată de niște prietene pe care și le-a făcut în Spania și ajutată de sistemul legislativ spaniol care le permite elevilor străini minori să studieze, și-a continuat liceul la Salamanca, unde a beneficiat și de o bursă de studii. Ulterior, s-a înscris la Facultatea de Filologie – secția Spaniolă – Engleză – din același oraș.

În anul I de facultate, românca despre care ai crede că are o descendență vikingă sau ariană și-a însoțit o prietenă la un casting organizat de o celebră firmă de cosmetice franceză, dar ea este cea aleasă în locul prietenei sale. Practic, acesta a fost primul pas al carierei sale viitoare. După ce a fost imaginea acestui brand francez, Viorica Săpînțan a primit propuneri similare de la alte firme celebre spaniole. A fost imaginea acestora, covergirl pentru reviste sau cataloage de modă pentru branduri de haine. După un an și jumătate, a plecat la Milano unde a făcut cursuri de design și high-fashion. Aici a devenit, de asemenea, imaginea unui celebru brand italian de lenjerie intimă.

După un timp, Viorica Săpînțan a revenit în Spania, unde și-a terminat facultatea și apoi a plecat în Madrid pentru un masterat de 2 ani în domeniul designului și modei. Au urmat trei ani de cursuri de teatru, timp în care a colaborat și cu o televiziune din Mexic și a participat la programe de modă și pasarele de fashion. În urma unei vizite la Muzeul Prado din Madrid, inspirată de operele marilor artiști Francisco Goya și Diego Velasquez, Viorica Săpînțan a decis să devină designer de pantofi și și-a legat numele brandului de acest lăcaș de cultură, relatează rador.ro.

Întrebată cum de a avut curaj să plece de acasă la o vârstă atât de fragedă, într-o țară complet străină și a cărei limbă nu o cunoștea, departe de părinți și de toți cei dragi, ea răspunde: “Am știut clar că pentru mine era o oprtunitate mare de a-mi schimba viața și cred că unele oportunități nu vin de două ori (…).Dintotdeauna am fost o persoană care știe foarte clar ce vrea de la viață”, conform sursei citată mai sus.

Citește și: Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire: “Acțiunea mea vă va costa vieți. Am dorit să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, dialogul”. Video-ul a făcut înconjurul lumii