Violența domestică face tot mai multe victime! Avea ordin de protecție, dar asta nu l-a oprit să o amenințe cu bătaia

Publicat: 29/06/2020 | 12:17

Violenţa domestică face zilnic victime în România și nici măcar legea nu pare că poate să îi oprească pe unii bărbați. Uneori şi cu ordinul de protecţie la purtător, femeile ajung din nou victime ale celor care le-au fost sau le sunt încă soţi.

I s-a întâmplat şi unei dâmboviţence care credea că odată ce l-a reclamat la poliţie pe soţ şi a obţinut un ordin de protecţie, va scăpa, dar bărbatul nu s-a lăsat. Nici măcar posibilitatea de a ajunge după gratii nu l-a speriat. (CITEȘTE ȘI: PSIHOLOG: ATMOSFERA TENSIONATĂ ȘI RELAȚIILE DISFUNCȚIONALE DIN FAMILIE S-AU INTENSIFICAT ÎN IZOLARE / SEMNAL DE ALARMĂ TRAS DE UN ONG: COPIII, EXPUȘI MAI MULT LA VIOLENȚA DOMESTICĂ ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ)

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, nu a renunțat la obiceiurile violente nici după ce femeia a sesizat autoritățile. Chiar dimpotrivă, pare că gestul l-a înfuriat și mai tare pe bărbat. Acest nu a mai ținut cont de nimic și a amenințat-o din nou, de data aceasta fiind și mai violent. Însă femeia nu s-a mai lăsat intimidată și a sesizat autoritățile din nou, în speranța că i se va face dreptate și că de acum va putea să stea liniștită.

Bărbatul a fost încarcerat

Bărbatul de 42 de ani din  Udreşti a fost reținut de polițiști pentru încălcarea măsurilor stabilite prin ordin de protecție.  Ordinul a fost emis pe 26 iunie, după ce femeia a mers la poliţie. Cel mai probabil nervos pe soţie pentru că l-a reclamat, la două zile distanţă acesta a  încălcat obligațiile stabilite prin  Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice după ce și-ar fi amenințat soția cu acte de violență. (VEZI ȘI: CIFRE ALARMANTE! NUMĂRUL RECLAMAȚIILOR DE VIOLENȚĂ DOMESTICĂ S-A DUBLAT ÎN TIMPUL STĂRII DE URGENȚĂ)

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unei măsuri preventive. În acest caz sunt continuate cercetările de către polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea documentării întregii activități infracționale.