”Vinerea Nebună” pe străzile din Marea Britanie. Imaginile dezmățului spun totul

Publicat: 23/12/2019 | 13:58

În fiecare an, în vinerea de dinaintea Crăciunului, străzile din Marea Britanie oferă imaginea unei petreceri nesfârșite. Începe vacanța și zeci de mii de britanici iau cu asalt pub-urile, închinându-se – împreună – Zeului Bachus.

Firește, după o astfel de aventură, străzile sun pline de oameni aflați într-o stare lamentabilă.  Imaginile fac înconjurul planetei, iar englezii care vomită sau dorm pe trotuare nu mai surprind pe nimeni. Unii ajung la spital, preluați de ambulanțe, alții urinează pe unde apucă sau sunt arestați de polițiști. Nici anul acesta nu au fost ”schimbări”, din acest punct de vedere. Femei și bărbați s-au distrat cum au știut mai bine, iar băutura, cum se spune, a curs ”cascadă”.

Autoritățile au făcut apel la decenţă şi moderaţie, numai că au fost primite peste 400 de apeluri la Serviciul de Ambulanţă în această zi nebună. Multe persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au fost implicate în altercaţii sau, pur şi simplu, s-au prăbuşit fiindcă se aflau într-o stare avansată de ebrietate.  Mai mult de 40 de persoane au fost arestate, iar unii dintre poliţiştii care s-au chinuit să ţină situaţia sub control s-au ales… cu lovituri și chiar mușcături.