VIDEO|Furtuna Ciara a ajuns în România! Care sunt primele orașe afectate

Publicat: 11/02/2020 | 20:33

Furtuna Ciara a ajuns deasupra României. Astăzi un nor uriaș a acoperit un oraș întreg, băgând spaima în  locuitori. Municipiul Suceava a fost acoperit de un nor uriaș, iar vijelia a lovit puternic orașul Baia Mare.

Furtuna Ciara a făcut ravagii în mai toată Europa. În Germania sute de zboruri au fost anulate, iar zeci de mii de case au rămas fără electricitate în nordul Europei. Acest fenomen terifiant este cunoscut sub numele de furtuna „Sabine” în Germania și „Ciara” în restul teritoriilor. Furtuna a plecat din Marea Britanie și acum face trecerea către estul continentului european. (CITEȘTE ȘI: ANM, AVERTISMENT GROAZNIC! CUM VA „MĂTURA” FURTUNA SABINE ORAȘELE DIN ROMÂNIA)

Marți, furtuna Ciara a ajuns în România. Și-a făcut simțită prezența în municipiul Suceava, iar vijelia a lovit puternic orașul Baia Mare. Au fost prezente rafale extrem de puternice de vânt și grindină. După ce furtuna a făcut prăpăd în Baia Mare, în câteva secunde a ajuns și în Suceava, unde a acoperit totul cu un nor de zăpadă și vânt puternic. Au fost surprinse imagini incredibile cu fenomenul meteorologic.

Distrugerile provocate de furtuna Ciara

Țările afectate de furtună au suferit pagube serioase. 150 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Dusseldorf și Koln și alte câteva zeci pe cele din Stuttgart și Hamburg. Din cauza fenomenului au existat și victime, în Suedia un bărbat a murit și un altul a fost dat dispărut, după ce barca în care se afla s-a răsturnat pe un lac, din cauza vântului.

În Marea Britanie și Irlanda, circa 10 mii de case au rămas fără curent electric, iar în Scoția și Anglia există risc de inundații. Franța are peste 130 de mii de case fără electricitate și în Elveția mai multe linii de tren, drumuri montane și școli au fost închise.