VIDEO. Poliția în acțiune, varianta Moinești! Cum a încercat un agent să imobilizeze un infractor

Publicat: 01/04/2020 | 14:04

Un locuitor din Moinești care avea mandat de executare a pedepsei cu închisoarea a ajuns după gratii din cauza prietenilor care l-au scos la o vorbă în fața blocului.

Pentru că formau un grup mai mare de trei persoane, un vecin a sunat la Poliție, iar când un echipaj a ajuns la fața locului și l-au recunoscut pe infractor a pornit o adevărată revoltă. De aici, totul s-a transformat într-un spectacol. Acțiune ca în filme, taxată cu amenzi grase.

Un echipaj mixt, format din polițist de ordine publică și Rutieră au fost solicitați să intervină în fața unui imobil din Moinești întrucât mai multe persoane nu respectau măsurile impuse de ordonanțele militare. La fața locului, unul dintre polițiști a recunoscut în grupul de tineri, o persoană care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii, fapt pentru care a procedat la încătușarea persoanei în cauză. În timpul procedurii, a intervenit o rudă a persoanei în cauză care l-a ajutat să plece de la fața locului. Ulterior, polițiștii s-au mobilizat și au identificat și depistat persoana posesoare de mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe care au condus-o și încarcerat-o în Penitenciarul Bacău. Totodată, polițiștii au luat măsura sancționarii contravenționale a 12 persoane, cu amenzi in valoare de 500 de lei fiecare,pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare. De asemenea, a fost sancționat contravențional tânărul de 39 de ani care a intervenit în timpul intervenției polițiștilor, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 61/1991”, a precizat Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

În ceea ce privește modul în care au acționat cei doi polițiști urmează o anchetă. Unul dintre ei, dotat cu ochelari de soare, încearcă să-l imobilizeze pe infractor, iar șeful său vorbește la telefonul mobil. În tot acest timp, colegul lui care se lupta cu tânărul condamnat a fost încolțit de prietenii infractorului.

”În plan intern, conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu  privire la modul de intervenție al polițiștilor”, a mai spus purtătorul de cuvânt IPJ Bacău.

De precizat că nicunul dintre protagoniști nu are o minimă protecție pentru infecția cu coronavirus.