VIDEO. Pandemia de coronavirus i-a transformat pe români! Bătaie pe cartofi în cel mai mare hypermarket din Constanța

Publicat: 18/03/2020 | 16:59

La Constanța, localnicii s-au bătut la propriu pentru câteva kilograme de cartofi în cel mai mare hypermarket din oraș. Oamenii s-au adunat în magazin încă de la primele ore ale dimineții pentru a-și face cumpărăturile necesare.

VEZI AICI: ACESTEA SUNT CELE 7 MĂSURI ESENȚIALE PENTRU A TE PROTEJA DE INFECȚIA CU NOUL CORONAVIRUS

În momentul în care angajații au început să scoată din depozit sacii cu cartofi, constănțenii prezenți în hypermarket nu au mai ținut cont de nimic și s-au aruncat, pur și simplu, pe ei, asta în condițiile în care marfa era suficientă pentru toți.

Însă, de teamă că ar putea rămâne fără cartofi, oamenii s-au îngrămădit la propriu pentru a pune mâna pe cantitatea dorită. Asta deși autoritățile au anunțat că nu s-a instalat penuria de alimente și că nici nu se întrevede un astfel de scenariu în săptămânile care urmează.

NU RATA: ESTE OFICIAL! CHINA A ANUNȚAT CĂ A DESCOPERIT PRIMUL MEDICAMENT EFICIENT ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Ludovic Orban, mesaj pentru români: “Nu există riscul de penurie alimentară!”

De când a început pandemia de coronavirus, românii au luat cu asalt magazinele de teamă că alimentele s-ar putea raționealiza în perioada următoare. Premierul Ludovic Orban a declarat, însă, că românii nu au motive să se aprovizioneze în exces, deoarece nu există pericolul să rămână fără alimente.

Nu trebuie să cumpărați mai mult decât necesarul. Mențineți un ritm normal de aprovizionare, pentru că nu există riscul de penurie alimentară”, a spus Ludovic Orban.