VIDEO| O turistă a fost arestată în Maldive, pentru că se plimba în costum de baie

Publicat: 08/02/2020 | 18:10

O turistă a fost arestată în Maldive pentru că se plimba în costum de baie, pe insula Maafushi, în afara resorturilor turistice. Tot momentul a fost filmat și a ajuns pe rețelele de socializare. În clip este vizibil cum femeia se zbate și strigă „Mă agresaţi sexual“.

Incidentul a avut loc pe insula Maafushi, localizată în partea sudică a atolului Kaafu. Oamenii au putut să vadă cum, o britanică, în costum de baie se luptă cu trei poliţişti care vor să o imobilizeze, în timp ce un bărbat încearcă să o acopere pe turistă cu un prosop.

Poliția locală a declara că turista a fost arestată pe 6 februarie, în jurul orei locale 18.00, pentru că era „îmbrăcată necorespunzător” şi „ameţită de alcool“ în timp ce mergea pe un drum principal al insulei. Intervenția polițiștilor a avut loc pentru că turiștii trebuie să se îmbrace normal atunci când nu se află în resorturile special amenajate.  De-a lungul timpului a fost făcut un aranjament cu Consiliul insulei ca „turiştii să facă plajă în bikini doar pe plajele turistice private”.

Chiar dacă acțiunea oamenilor legii a fost întemeiată, felul în care au executat intervenția a fost unul foarte brutal și necorespunzător. Acest lucru la determinat pe Mohamed Hameed, comisarul serviciului de poliţie din Maldive să prezinte scuze publice. „Incidentul din Maafushi, în timpul căruia ofiţerii noştri au reţinut o turistă de sex feminin, pare să fi fost prost gestionat. Cer scuze turistei şi publicului pentru acest lucru. Provocarea pe care am acceptat-o este să profesionalizez serviciul de poliţie şi lucrăm la asta. Incidentul este cercetat”, a declarat acesta.

Comunicatul complet eliberat de Poliţie

Autoritățile au fost sesizate de către un cetățean care a fost deranjat de vestimentația turistei și de faptul că aceasta consumase băuturi alcoolice. „Pe 6 februarie 2020, la ora 17:48, poliţia locală de pe insula Maafushi a primit o plângere din partea unui membru public, potrivit căreia o turistă îmbrăcată în mod necorespunzător şi ameţită de alcool mergea pe drumul principal al insulei. Turiştilor, pe insulele locale, li se cere să respecte sensibilităţile culturale şi reglementările comunităţii prin restricţionarea purtării de costume de baie în anumite zone ale insulei unde locuiesc comunităţile locale.   Trei ofiţeri s-au apropiat de turistă şi au rugat-o să respecte reglementările locale.

Cu toate acestea, ea a refuzat să se conformeze şi a arătat rezistenţă. A fost reţinută şi dusă la secţia de poliţie Maafushi, apoi eliberată la aproximativ 19:10 în acea seară, fără amendă.   Serviciul de Poliţie din Maldive cer sincere scuze turistei şi publicului pentru modul regretabil în care a avut loc acest incident. O anchetă completă a fost iniţiată.   Siguranţa şi securitatea ţării noastre, inclusiv a rezidenţilor şi vizitatorilor, sunt de o importanţă extremă pentru noi. Acesta este motivul pentru care am dori să le reamintim multor vizitatori care vin în ţara noastră să fie atenţi la sensibilităţile locale atunci când vizitează insule locuite“, arată comunicatul.