VIDEO. Măsuri drastice luate de Turcia, din cauza epidemiei de coronavirus. Cum au decis autoritățile să dezinfecteze străzile

Publicat: 27/03/2020 | 20:02

În plină pandemie mondială de coronavirus, fiecare țară în parte a scos la înaintare toate armele pe care le are și care ar putea fi folositoare în lupta pentru distrugerea virusului Covid-19.

În Turcia, autoritățile au luat măsuri drastice pentru a reduce răspândirea virusului Covid-19, așa că au început dezinfectarea străzilor. Într-un clip video postat pe Facebook se vede cum o adevărată armată de oameni echipați cu echipamente de protecție, măști și mănuși ajută la curățarea străzilor, în timp ce un camion care merge în fața lor împrăștie spumă și dezinfectant pe jos.

Oamenii care circulă sunt rugați să părăsească zona care se dezinfectează și toată lumea se conformează regulilor, căci în aceste momente grele, cooperarea este o modalitate sigură de a ajuta autoritățile, în lupta cu Covid-19.

În Turcia, numărul persoanelor care și-au pierdut viața după ce au fost infectate cu coronavirus a ajuns la 30 și, până în prezent au fost făcute 20.345 de teste.

„Au fost înregistrate 9 noi decese și 289 de cazuri de infectare, numărul total al persoanelor infectate crescând astfel la 1 236. Să fim prudenți. Această țară nu va ceda în fața acestei amenințări” a spus Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, pe contul său de Twitter.