VIDEO. Interlopi ridicați de mascați de la un palat stil Versace. Cămătarii dădeau bani împrumut cu peste 100% dobândă

Publicat: 17/06/2020 | 12:13

A fost desfășurare de forțe în iași. Patru interlopi au fost ridicați de mascați, după o percheziție la palatul stil Versace al unuia dintre ei. Cămătarii cereau dobândă de peste 100% oamenilor disperați după ajutor.

Cămătarii au fost duși la audieri marți. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) împreună cu luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) și jandarmii, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat mai multe percheziții în localitățile Dancu, Ciurea și Grajduri din Iași.

CITEȘTE ȘI: Vremea s-a dat peste cap! Inundații majore în mai multe județe

Sesizarea a fost făcută de un afacerist turc din Iași, după ce acesta le-a cerut 35.000 de euro împrumut cămătarilor și după ce le-a dat înapoi aproape dublul sumei, interlopii s-au arptat nemulțumiți, cerându-i și mai mulți bani și punând presiune asupra lui cu amenințări.

Procurorii au anunțat marți, în dosar, că se fac cercetări pentru șantaj, camătă și complicitate la șantaj. Conform anchetatorilor, cinci persoane au calitatea de suspecți în cauză.

CITEȘTE ȘI: L-ați văzut? Un adolescent de 16 ani a dispărut fără urmă, luni, în Motru

„În cursul lui 2019, V.A. a împrumutat cu dobândă persoanei vătămate A.M.D., care are un stand comercial într-un complex din municipiul Iași, în tranșe, în total, suma de 35.000 de euro. Ulterior, deși a primit de la aceasta suma de peste 60.000 de euro, prin diverse metode de constrângere (amenințări, hărțuiri), i-a cerut persoanei vătămate să îi achite sume în contul celor 35.000 de euro.”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, citat[ de BZI.

Potrivit prim-procurorului, nefăcând față la plățile respective, în aprilie 2019, victima a împrumutat de la o altă persoană, D. S. și de la mama acestuia, L.S., suma de 50.000 de lei, cu o dobândă de 10.000 de lei. Pentru că nu a mai avut cum să plătească, afaceristul turc nu a mai rezistat presiunilor și a mers la Poliție.

CITEȘTE ȘI: Hagi vrea puncte pe „Ilie Oană”: „Trebuie să facem rezultate pozitive!”

„Ulterior, aceștia din urmă au folosit metode de constrângere (amenințări, hărțuiri), pentru ca persoana vătămată să le achite în continuare sumele datorate și dobânzile convenite. Au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară. Cu această ocazie, au fost ridicate valori și bunuri pentru completarea probatoriului și recuperarea prejudiciului.”, a mai menționat Monica Palaghia.