VIDEO. Imagini emoționante! Femeile de serviciu din spitale au fost aplaudate minute în șir de cadrele medicale

Publicat: 21/04/2020 | 08:13

Pandemia mondială de coronavirus nu generează doar situații negative, căci mulți dintre noi am învățat, în această perioadă, ce este bunătatea și, mai presus de orice, ce este omenia. Într-un spital din Portugalia, o țară care nu a fost atât de afectată de COVID-19, femeile de serviciu au trecut prin momente incredibil de emoționante. 

În lupta din prima linie, alături de medicii din spitale se află și femeile de serviciu, cele care au grijă ca totul să fie curat-lună și care, la rândul lor, își riscă viața.

CORONAVIRUS. Avertismentul unui expert mondial în sănătate: „Nu există nicio garanție că un vaccin poate fi dezvoltat cu succes”. Cum va arată noua viață normală

După ce în întreaga lume au apărut numeroase clipuri video cu medicii aplaudați în spitale, la balcoane, pe străzi și chiar în casele oamenilor, aceștia s-au gândit să împartă puțină fericire și emoție și celor care au fost uitați și ale căror eforturi nici măcar nu au fost băgate în seamă, în această perioadă.

Așa se face că, într-un spital din Portugalia, mai multe femei de serviciu au fost copleșite de emoție în momentul în care au văzut că medicii le aplaudă și le felicită pentru munca lor, pentru că și ele, la rândul lor, se expun unui risc extrem de mare, în fața COVID-19.

Imaginile au devenit virale pe Facebook și au fost distribuite de oameni din întreaga lume. Portugalia se află pe lista celor mai puțin afectate țări din cauza coronavirusului, iar acest lucru a fost posibil datorită spiritului civic al locuitorilor, care au înțeles că restricțiile nu se pot încălca, sub nicio formă.