VIDEO| Imagini controversate din Craiova! Personalul medical a dansat pe muzică populară, formând o horă chiar în curtea spitalului

Publicat: 09/04/2020 | 18:25

Imagini controversate au fost filmate la Spitalul Victor Babeș din Craiova, unde medicii și asistentele au dansat pe muzică populară, în curtea spitalului, formând o horă mare. Gestul cadrului medical a fost menit să marcheze un moment de bucurie, pentru că au reușit să salveze un pacient diagnosticat cu noul coronavirus.

Astăzi, un clip de 30 de scunde a devenit viral pe internet. În imagini se observă cum medicii și asistentele de la Spitalul Victor Babeș din Craiova dansează pe muzică populară. Dansatorii sunt îmbrăcați cu halate și poartă măști de protecție și mănuși și se învârt într-o horă de zile mari, ținându-se de mână. (CITEȘTE ȘI: STUDENȚII DIN CRAIOVA, GEST IMPRESIONANT PENTRU MEDICII SPITALULUI DE BOLI INFECȚIOASE “VICTOR BABEȘ” DIN ORAȘ)

Se pare că evenimentul a fost o manifestare de bucurie pentru că au reușit să salveze un pacient cu virusul Covid-19, care a fost de mai multe ori în stare critică. Pacientul sărbătorit a fost internat în data de 6 martie, cu mai multe comorbidități. A petrecut 32 de zile în spital, dintre care o săptămână la terapie intensivă.

„De mai multe ori am crezut că-l pierdem. Datorită echipei medicale și a susținerii tuturor cadrelor medicale, care au contribuit la vindecarea sa, este succesul zilei de astăzi. La finalul horei, ne-am oprit și am aplaudat, pentru că pacientul era sus, la geam și ne privea. Astăzi părăsește spitalul vindecat”, a spus manageul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş, Adina Turcu. (VEZI ȘI: MESAJ TRANȘANT AL UNEI ASISTENTE MEDICALE DIN CRAIOVA ÎN VREMEA CORONAVIRUSULUI: ”N-AM ABANDONAT, NE-AM ȘTERS LACRIMILE ȘI NE-AM ÎNTORS LA DATORIE!”)

Clipul  fost postat pe pagina de Facebook a Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova și a atras atât comentarii negative, care condamnau inițiativa medicilor, dar și unele pozitive.