VIDEO. Cum arată plămânii unui bărbat infectat cu coronavirus. Pancientul era asimptomatic, dar…

Publicat: 27/03/2020 | 11:44

Un filmuleț care circulă pe YouTube a arătat cum arată plămânii unui bărbat infectat cu coronavirus. De precizat că aceasta a fost asimptomatic cu doar câteva zile înainte de scanare. Keith Mortman, principalul chirurg toracic de la Spitalul Universitar George Washington, a anunțat că, în clipa de față, pacientul nu este deloc într-o formă bună, iar plămânii săi nu mai funcționează cum trebuie, fiind aproape distruși de virus.  

NU RATA: O DOCTORIŢĂ ROMÂNCĂ AFLATĂ ÎN ITALIA ÎN RĂZBOIUL CU NOUL CORONAVIRUS ŞI-A FĂCUT TESTAMENTUL! CARMEN PANTARU I-A FĂCUT MĂRTURII CUTREMURĂTOARE LUI SILVIU ANDREI

În prezent, băratul are nevoie de un ventilator pentru a putea respira, însă acesta face față cu greu. În plus, pacientul este dependent de un aparat care îi pune sângele în funcțiune și care i-l oxigenează.

Nu vorbim despre un pacient imunosupresiv de 70-80 de ani sau diabetic. În afară de tensiune, el nu are alte probleme medicale semnificative. Acesta este un tip care și-a văzut de treabă, dar s-a îmbolnăvit. Dacă am repeta scanarea 360VR acum, adică la o săptămână de la imaginile pe care le vedeți, infecția și procesul inflamator ar putea fi și mai rele”, a spus Keith Mortman.

DOCUMENT. Cum a reuşit China să oprească epidemia de coronavirus. Tratamentul aplicat de medicii chinezi

În continuare, principalul chirurg toracic de la Spitalul Universitar George Washington a explicat pe marginea imaginilor 3D: “Părțile galbene reprezintă părțile infecte și inflamate ale plămânilor. Când plămânii se lovesc de o infecție virală, organul va începe să încolțească virusul. Din această scanare, este clar că daunele nu sunt concentrate într-o singură parte, în schimb acoperă părți mari ale ambilor plămâni. Acest lucru arată cât de rapid și agresiv poate lua controlul infecția, chiar și la pacienții tineri. Un pacient cu plămâni sănătos nu ar avea părți galbene pe scanare”.

NU RATA: PROGRAM LIDL PE PERIOADA STĂRII DE URGENŢĂ ÎN ROMÂNIA! CE ORAR ZILNIC VA AVEA SUPERMARKETUL

În aceste condiții, pacientul este nevoit să rămână la terapie intensivă, în stare critică. “2-4% dintre pacienții Covid-19 (depinzând ce cifre credem) vor suferi daune ireversibile și vor ceda în fața bolii”, a adăugat doctorul Keith Mortman.