VIDEO. Aeroportul Otopeni, asaltat de romi veniți din străinătate. Ce măsuri au luat autoritățile competente

Publicat: 24/03/2020 | 16:32

În urmă cu doar câteva minute, pe Aeroportul Otopeni din Capitală au aterizat zeci de romi veniți din străinătate. În contextul epidemiei de coronavirus, toți s-au gândit, probabil, la faptul că este mult mai bine să fie acasă, în această situație grea. 

Aeroportul Otopeni din Capitală a devenit astăzi neîncăpător pentru pasagerii unei curse externe, de etnie romă. Au venit din străinătate acasă, cu zecile, motiv pentru care autoritățile au fost nevoite să ia urgent măsuri. În aeroport, fiecare cetățean în parte a fost atent verificat, însă imaginile au devenit virale.

Echipați cu pungi din rafie, bagaje multe și teama de ceea ce se petrece în România, romii au așteptat cuminți să le vină rândul pentru a declara, în cadrul formularului obligatoriu, de unde vin, unde se duc, precum și să fie verificați îndeaproape.

Femeile cu fuste până în pământ, copii după ele și bagaje neîncăpătoare așteaptă cu nerăbdare terminarea procedurilor de verificare, pentru a putea pleca acasă. În timp ce unii completează declarații, ajutați fiind de autoritățile competente, alții nici nu înțeleg ce se întâmplă și de ce este atâta zarvă. În funcție de țările din care au ajuns în România, persoanele care au aterizat în urmă cu doar câteva minute pe Aeroportul Otopeni urmează să fie plasate în izolare sau în carantină.

România a intrat în carantină totală

Klaus Iohannis a făcut azi un anunț care ar putea salva România de la o soartă similară Italiei. Președintele statului a declarat carantină totală, subliniind faptul că oamenii mai pot ieși din casă doar în interes de serviciu, prezentând o declarație pe propria răspundere sau o legitimație de la locul de muncă, dar și pentru cumpărături și situații urgente.

De asemenea, Klaus Iohannis a menționat faptul că persoanele peste 65 de ani nu vor mai ieși deloc din case, pentru că sunt cele mai vulnerabile în fața virusului Covid-19.