Victor Socaciu, în stare gravă după ce s-ar fi infectat cu COVID-19 la propriul festival

Publicat: 11/04/2021 | 23:25

Victor Socaciu ar fi în ajuns în stare gravă, la spital, cu COVID-19, după ce a organizat, la Breaza, un spectacol de folk. CANCAN.RO vă prezintă informații de ultimă oră despre starea de sănătate a artistului, dar și detalii despre evenimentele care au precedat internarea sa.

Potrivit informațiilor apărute în mass-media, Victor Socaciu s-ar fi infectat cu COVID-19 și ar fi internat în spital, în stare gravă. Artistul are diabet și a suferit în urmă cu mai bine de zece ani o intervenție de transplant. Victor Socaciu a primit, la vremea respectivă, doi rinichi de la o fetiţă de 10 ani din Târgu-Mureş, aflată în moarte cerebrală. (CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎNTRE VICTOR SOCACIU ȘI FIUL PE CARE L-A ”RENEGAT”)

Coronavirusul i-ar fi afectat grav plămânii și folkistul ar avea nevoie de oxigen. Victor Socaciu ar fi contractat virusul după ce a organizat, la Breaza, un spectacol de folk, iar, din cauza celorlalte probleme de sănătate, lupta nu este deloc ușoară.

Și alte persoane, prezente la eveniment, s-ar fi infectat cu COVID-19

Victor Socaciu a organizat, la Breaza, un spectacol de folk, pe durata a trei zile, în perioada 29-31 martie. “Festivalul a fost pregătit pentru postura de online, pentru că asta ne oferă vremurile”, declara artistul. Deși Festivalul “Om bun”, ajuns la cea de-a 30-a ediție, s-a desfășurat online, au existat totuși și spectatori. (VEZI ȘI: VICTOR SOCACIU S-A ENERVAT PENTRU CĂ POLITICIENII NU-L CHEAMĂ LA SPECTACOLE)

“În sala în care vom performa, live, vom avea o mână de spectatori, pur şi simplu pentru atmosferă, crearea unei atmosfere, să nu cântăm la un perete, ci să cântăm la 20 – 30 de oameni şi atunci acel schimb energetic pe care îl presupune dialogul artistic să fie posibil”, mai transmitea Victor Socaciu.

Festivalul Național de Muzică Folk “Om Bun” a fost iniţiat în 1991 de Societatea Metronom, o asociaţie de tip sindical a artiştilor români care activau în genurile pop, rock, jazz, folk şi DJ. Victor Socaciu a performat pe scenă în a doua zi a festivalului. Potrivit unor surse D.A.S. (Departamentul de Anchete Speciale al Cancan.ro), alți patru participanți la eveniment s-ar fi infectat cu noul coronavirus.

Victor Socaciu, la Festivalul de folk ”Om bun”

Cine este Victor Socaciu

Victor Socaciu, în vârstă de 68 de ani, este un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat. El a debutat pe scenă în anul 1970 cu trupa rock Zodiac.

Ulterior, Victor Socaciu a devenit producătorul Festivalului Național – Concurs de muzică folk „Om Bun” și al Festivalului Național – Concurs „Cântecul de dragoste” în parteneriat cu Ministerul Culturii și Cultelor, Televiziunea Română și Radio România Actualități. (NU RATA: TOTUL A PORNIT DE LA ”OBAMA”, CÂINELE FAMILIEI. MARINA ALMĂŞAN A RĂBUFNIT LA ADRESA LUI VICTOR SOCACIU)

Între anii 1997 și 1999, artistul a devenit realizator al emisiunii săptămânale „Vânare de vânt” pentru TVR și al emisiunii „Insula Copiilor” la Național TV. De asemenea, el a semnat genericele mai multor emisiuni radio și televiziune printre care: „Omul chitară ”, „Oameni de zăpadă ”, „Ceaiul de la ora 5 ”, „Insomniile Corinei ”, „Cazuri și necazuri în dragoste ”, „Arca Marinei ”, „Personalul de Costinești ”, „Bun de tipar ”, „Tunelul timpului ”, „Mulțumesc”, „Ora fără catalog”, „Ne vedem la TVR”, „E ora ta”.

De asemenea, a colaborat cu toți folkiștii din Cenaclul Flacăra, dar și cu cei care au urmat după aceea.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.