Victor Ciutacu se alătură luptei anti-autism, inspirat de arbitrul asistent Octavian Sovre: „Să le facem copiilor ăștia un cadou adevărat”

Publicat: 08/04/2021 | 19:51

Inspirat de Octavian Șovre, arbitrul asistent care riscă o pedeapsă din partea UEFA, după ce i-a solicitat și a obținut un autograf de la Erling Haaland, la finalul meciului Manchester City – Borussia Dortmund scor 2-1, l-a inspirat pe Victor Ciutacu.

Astfel, jurnalistul a publicat pe Facebook un mesaj și un cont pentru a strânge bani pentru aceeași copiii pe care arbitrul a vrut să îi ajute.

Concret, Octavian Șovre i-a cerut autograful lui Haaland pentru ca ulterior să-l scoată la licitație și banii obținuți să-i doneze instituției SOS Autism Bihor, centru care se ocupă cu ajutorarea tinerilor și adulților cu forme grave de autism.

Mesajul postat de Victor Ciutacu

„Povestea autografului cerut (și obținut) de arbitrul asistent Octavian Sovre , megastarului norvegian Erling Haaland a făcut deja înconjurul planetei. Întâi, în bună tradiție, a râs lumea de el și i-a cerut pedepsirea. Ulterior, când s-au aflat rațiunile gestului, au apărut, pe rând, admirația, felicitările și solidaritatea.

O mulțime de fotbaliști și chiar oameni de media au sărit să ofere, întru licitarea lor pentru îngrijirea copiilor aflați în grija celor de la Asociația SOS Autism Bihor
,tricouri personale sau de colecție. Ele vor fi licitate și e bine așa. Eu sunt (și) mai pragmatic. Și îmi doresc, fără a încerca să parazitez licitațiile caritabile pentru tricouri, să le ofer copiilor, împreună cu voi, un cadou concret de Paște.
Motiv pentru care postez aici contul unde puteți dona direct. Aștept, în plus față de generozitatea voastră, dacă doriți să renunțați la discreție (fie și numai în relația cu mine), mesaje private cu sumele donate.
Țin acțiunea asta sus până la Paște. Cel care a donat cel mai mult va primi, din partea mea, cadou, tricoul original de joc, cu semnătură, al întemeiatorului
Mihai Nesu Foundatio,  el însuși din Bihor. Repet, nu licitez nimic, ofer un cadou aceluia care se va dovedi, dintre cei care mă urmăresc și (sper) mă apreciază, cel mai generos.

Acestea fiind spuse, cu felicitări pentru efortul doamnei

Simona Zlibuţ

, să curgă donațiile!

Beneficiar: Asociația S.O.S. Autism Bihor
IBAN: RO55RNCB0032073280020001
BCR Oradea”a scris Victor Ciutacu cu pe Facebook. 

Și Ciprian Marica i-a luat apărarea asistentul român

Chiar dacă prima reacție UEFA a fost să îl amendeze pe Octavian Șovre, mulți sportivi au sărit în ajutorul lui. Printre ei se află și fostul internațional, Ciprian Marica.  Iată ce mesajul lui: