Victor Ciutacu, probleme cu autoritățile în miez de noapte: „M-or fi dat afară de la România TV”

Publicat: 10/04/2020 | 10:56

Jurnalistul Victor Ciutacu a avut din nou probleme, în seara zilei de joi, în timp ce se întorcea de la muncă, cu un echipaj de poliție care l-a oprit. 

Se pare că, în timp ce îndrepta spre casă, polițiștii i-au cerut actele, dar i-au reproșat că adeverința de la angajator este din data de 23 martie, în condițiile în care are același loc de muncă de 7 ani.

Nopțile mele-s din ce în ce mai savuroase. A doua oară consecutiv, dau de un agent zelos. Pe care-l încurcă legea în vigoare. Pare prea simplă. Și atunci adaugă la ea pe loc. Fix când trebuie să intru în live ca să comentez ce recită Vela din Ordonanța Militară 8.

Îi arăt legitimația. Nu pare convins. Mă pune să mă caut de adeverință de serviciu.
Nu e obligație legală să le cumulezi. Dar sunt plictisit-concesiv. N-am chef de scandal. Am mai avut unul azi, ajunge.

Plus că așteaptă regia de emisie și publicul spectator să comentez zicerile docte ale lu’ Marcel. Chiar, ce geacă o avea azi? Am plecat ca bou’ fără să mă uit. În fine, mă caut la portofel.

Ce s-a întâmplat apoi?

Evident că dau întâi de adeverința de ieșit casă pe propria răspundere după piramidoane și țigări. Mai sap. Găsesc și adeverința salvatoare. I-o lipesc de geam. Nu-l convinge nici hrtia asta. Dau geamul jos, că-l văd miop. Mă refuză speriat. Se retrage N-are voie. Cheamă un coleg.

Nici ăla nu-i impresionat. Revine campionul. Cică nu-i valabil actul. M-or fi dat afară. Dar acum un ceas eram live, iar acum stau pe telefon, în linie, să ascult zicerile Marcelului. În fine, mă încumet și-l întreb ce-l încurcă. Mă aștept să iasă la interval cu lipsa ștampilei.

Mă uimește iar. Cică e de pe 23 martie. Așa, și? Păi nu e de azi. Bre, matale vrei să-mi scot în fiecare zi act de mână că nu m-au dat afară? E de luna trecută. Lucrez de șapte ani la ei. Dar acum e stare de urgență.

Sunt gata să îl bag în direct

Și scrie la lege că trebuie să scot de la personal una pe zi? Nu, dar nu e nici o garanție că mai e valabilă. Sunt gata să-l bag în direct. Gogo al meu oscilează, din regie, între nerăbdarea de a mă băga odată-n live (să scape de stresul că n-are părerolog) și ideea ghidușă de a mă transforma în reporter la fața locului controlului de rutină, cu agentu’ subiect. Vine iar al doilea. Iese solemn la interval. Hai, de data asta, duceți-vă.

Bine, plec, dar unde scrie în lege că am nevoie de adeverință zilnică de salariat? Că am carte de muncă înscrisă la Revisal. Scap iar de furia legii. Noapte bună, servici(u) ușor. Dar unde mergeți? Acasă, la naiba să mă ia, să-i scriu lu’ Vela ce nătărăi plini de zel și de frustrări a scos în stradă. Bine că virusul ucigaș n-are trup și identitate înregistrată. Până-i verificau toate actele, se lăsa de răutăți…”, scrie Victor Ciutacu, pe blogul personal.