Viceprimarul sectorului 2 din Capitală, Dan Cristian Popescu, închide toate locurile de joacă și recreere din zonă

Publicat: 21/03/2020 | 18:05

Din cauza faptului că mulți români ignoră sfaturile autorităților de a sta în izolare la domiciliu și încă nu sunt conștienți de gravitatea situației generate de pandemia de coronavirus, autoritățile iau și mai multe măsuri în ceea ce privește restricțiile în spațiul public. Viceprimarul Sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu, a decis închiderea tuturor locurilor de joacă și de recreere din sector.

Sectorul 2 din București derulează cea mai amplă campanie împotriva COVID-19, iar astăzi viceprimarul Dan Cristian Popescu a luat decizia închiderii locurilor de joacă și de recreere din sector.

CITEȘTEȘI: Exemplu de urmat în criza coronavirusului. Suedezii se autoizolează de bună voie. Mărturia unei românce: ”Chiar dacă nu sunt impuse restricții…”

“Am luat decizia închiderii locurilor de joacă și a spațiilor de recreere începând de azi, sâmbătă, 21 martie, ora 14.00. Am fost informat de cei aflați în teren că aceste locuri sunt pline de cetățeni, prin urmare consider că este responsabilitatea mea să iau această măsură. Poate pare prea mult, cu siguranță nu toți locuitorii sectorului 2 vor fi fericiți, dar prevenția este vitală în aceste momente”, anunță Dan Cristian Popescu.

Sunt și parcuri care rămân pentru moment deschise. Acestea sunt: Parcul Tei, Parcurile Plumbuita I și II, Parcul Național și Aleea Belvedere, Parcul Cinema Floreasca, Parcul Morarilor, Parcul Cosmos, Parcul Creangă, Parcul Obor, Parcul ACR, Parcul Motodrom și Parcul Titus Ozon.

CITEȘTE ȘI: Și-au răpit cumnata și au cerut să fie eliberați de teama coronavirusului: “Nu vrem să ne îmbolnăvim în arest!” Instanța din Cluj a decis că…

“Parcurile rămase deschise impun aceeași conduită socială și aceleași măsuri de prevenție: respectarea distanței de 2 metri între cetățeni,purtarea măștii și a mănușilor de unică folosință, evitarea locurilor aglomerate”, declară viceprimarul sectorului 2.