Vicepremierul Raluca Turcan, anunț referitor la desfășurarea anului școlar: ”Sunt trei scenarii posibile, iar unul dintre ele este repetarea anului”

Publicat: 23/03/2020 | 10:42

În această dimineață, vicepremierul Raluca Turcan a oferit unele precizări legate de desfășurarea anului școlar de învățământ. Ținând cont de evoluția crizei coronavirusului în România, cursurile sunt suspendate, iar foarte multă lume se întreabă ce se va întâmpla, în continuare, și cînd va putea fi reluată școala.

Numai că totul ține de ceea ce se va întâmpla la nivel medical, numărul pacienților infectați cu noul coronavirus crescând, și la noi în țară, în fiecare zi. Din nefericire, au apărut și primele trei decese cauzate de COVID-19, situația fiind, așa cum spun și autoritățile, alarmantă. Chiar dacă, așa cum declara secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nicolae Tătaru, în România avem de-a face, deocamdată, cu o ”creștere lentă” a cazurilor de infecție cu noul coronavirus.

”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”, a declarat Raluca Turcan, potrivit informațiilor furnizate de edupedu.ro.

(NU RATA: ESTE OFICIAL! UN DIAGNOSTIC PUS GREȘIT A DUS LA IZBUCNIREA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS)

Vicepremierul Raluca Turcan a mai declarat că ”toate scenariile sunt posibile, nu există o țară în care să nu fie luate în considerare toate scenariile”.

Iulian Cristache: ”Acolo trebuie făcută o evaluare, ca să treacă clasa”

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Iulian Cristache – a declarat că dacă orele de curs vor fi suspendate și în lunile mai și iunie, din cauza pandemiei de coronavirus, anul școlar ar putea suferi schimbări fără precedent în România ultimilor 30 de ani.

Cea mai pesimistă variantă ar putea fi încheierea anului școlar cu notele de acum. „Dacă vorbim, în cea mai pesimistă variantă de suspendarea școlii și în lunile mai și iunie, există posibilitatea ca elevilor din ciclul primar și gimnazial, exceptând clasa a 8-a și clasa a 12- a să se poată încheia mediile școlare în baza unui ordin de ministru, astfel încât să se ia în considerare notele de acum. Eventual, la unii care au note mici, acolo trebuie făcută o evaluare, ca să treacă clasa”, a declarat Iulian Cristache pentru gandul.ro.