Vești proaste pentru români! Iarna nu s-a terminat. Unde va ninge în acest weekend

Publicat: 20/03/2020 | 17:18

Iarna, încă, nu s-a terminat. Cel puțin așa suține Alina Șerban, meteorolog ANM. Potrivit acesteia, în weekend-ul care urmează, românii vor avea parte de ninsoare. Vremea se va schimba radical, iar frigul va pune stăpânire pe unele zone ale țării.

Într-adevăr, în acest weekend ne aşteptăm la o schimbare semnificativă în aspectul vremii, pornind de la aceste zile de primăvară, cu temperaturi ridicate şi vreme frumoasă în toată ţara. De sâmbătă seara şi parcursul zilei de duminică, un sistem frontal va traversa teritoriul ţării noastre şi va determina o răcire semnificativă a vremii, dar şi apariţia precipitaţiilor. Ele vor fi sâmbătă după amiază, noapte, în nord, centru, în nord-est”, a declarat Alina Şerban potrivit Antena 3.

În primă fază, precipitațiile se vor manifesta sub formă de ploaie, după care se vor trasforma în lapoviță și ninsoare.

La început, sub formă de ploaie, dar cu transformare rapidă în lapoviţă şi ninsoare. La început vor apărea ninsorile în zonele montane, apoi în Transilvania, iar de duminică noapte în partea sudică a teritoriului, inclusiv în zona Capitalei, unde la început vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, dar cu transformare în ninsoare”, a mai spus Alina Şerban.